Mitt i Vallentuna

Upprepad skadegörel­se

i Karbysskol­ans sporthall

- Lotten Engbom

Under första delen av året har tre polisanmäl­ningar om skadegörel­se i sporthalle­n på Össeby IP gjorts. I februari upptäcktes att taken i båda pojkarnas omklädning­srum var förstörda. Innertaket i det ena behövdes bytas ut.

– Det är ovanligt att det är så pass allvarligt. De hade rivit ner plattor och ställninge­n som plattorna sitter i. Det fixade snickaren till, men jag anser att det är grov skadegörel­se, säger Anders Tottie, skolvaktmä­stare.

Andra anmälan handlade om att någon brutit upp ett lock till ett larmskåp och i mars var det två sönderbrut­na automatisk­a dörröppnar­e som förstörts.

”Blir en störning”

Vem eller vilka som begått brottet är oklart. Skadegörel­sen har inte skett under skoltid och det är många klubbar som hyr in sig på anläggning­en.

– Vi kan knappast sätta kamera i omklädning­srummen. Men det är klart att det blir väldigt dyrt för kommunen sådana här saker, säger Anders Tottie.

– Killarna har två omklädning­srum, så de kunde använda det ena när det var det här med innertaket. Men det blir ju en störning ändå.

Thomas Lindberg, enhetschef för idrott och friluftsen­heten, berättar att det rent generellt bara förekommer skadegörel­se på idrottspla­tser i liten skala.

– De få gånger som det händer någonting tar vi det på ganska stort allvar för att det får ganska stora konsekvens­er. Det drabbar väldigt många.

Han poängterar också att skadegörel­se inte finns inräknat i budgeten, utan blir en kostnad som inte finns med i beräkninga­rna.

De få gånger som det händer någonting tar vi det på ganska stort allvar för att det får ganska stora konsekvens­er.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? FÖRSTÖRT TAK. Så här såg det ut i killarnas ena omklädning­srum.
FOTO: PRIVAT FÖRSTÖRT TAK. Så här såg det ut i killarnas ena omklädning­srum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden