Mitt i Vallentuna

Epadagen i Brottby – nu öppen för alla

- Maria Svensson

För andra året i rad hålls Epadagen vid Karbyskola­n i Brottby. Till skillnad från förra året är alla motorintre­sserade nu välkomna. Efter flera hatiska inlägg på Facebook vill nu Arne Lithander att omgivninge­n ska visa respekt för Epa-körande ungdomar. Och det lär bli fullt på vägarna när Epadagen för andra året i rad intar Brottby den första maj.

– De var en hatisk stämning mot de här stackarna, folk ville inte ha dem på vägarna, jag blev nästan gråt- färdig. Genom en träff kan vi ändra på det, säger Arne Lithander som anordnar dagen.

Dagen är gratis och kommunen står för platsen. Alla bilar samlas på grusplanen vid Karbyskola­n och efter det kommer bilarna att åka en sväng. Men till skillnad från förra året är alla nu välkomna. Arne säger att tanken med dagen är att samla alla motorintre­sserade på en och samma plats och på så sätt visa ungdomarna att flera är på deras sida.

– Förra året var det många som kom och var intressera­de så den här gången ska jag dra ihop alla entusiaste­r, även raggarbila­r. Jag vill att dagen ska bygga broar mellan unga och gamla, säger han.

Men dagen kan bli klurig menar han. För ungdomarna kommer även att sättas på prov genom olika tester.

– Vi kommer ha olika kontroller. Det kan till exempel vara att backa så nära en kon som man kan eller kast med liten boll från bilen. Det mycket trafiksäke­rhet i år, men sen är även tanken att de ska få skratta lite åt varandra, säger han.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? FÖRSTA MAJ-TÅG. Den 1 maj kan alla motorintre­sserade att mötas vid Karbyskola­n i Brottby då Epadagen anornas.
FOTO: PRIVAT FÖRSTA MAJ-TÅG. Den 1 maj kan alla motorintre­sserade att mötas vid Karbyskola­n i Brottby då Epadagen anornas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden