Mitt i Vallentuna

My lämnade bilen efter krock – då kom tjuvarna

- Helena Wedin

My Namslauer var med om en bilolycka och tvingades lämna bilen i vägrenen. Då passade någon på att länsa den. My Namslauer hade precis hämtat sin snart treåriga son på förskolan i Brottby i tisdags och var på väg hem längs med Rumsättrav­ägen. Plötsligt sprang några hjortar ut mitt i vägen och hon blev tvungen att ställa sig på bromsen. Bilen bakom hann inte stanna och krocken var ett faktum.

– Det går så snabbt, man hinner inte förstå vad som händer. Men när min son börjar gråta, då slår rädslan till omedelbart, säger hon.

Som tur är kom ingen till större skada i krocken. En äldre man stannade och hjälpte till med allt, ställde ut varningstr­iangel, körde bilen åt sidan och gav henne skjuts hem.

– Han var en riktig vardagshjä­lte, säger My Namslauer.

Många har reagerat

Nästa morgon, på onsdagen, när My Namslauers sambo kör till jobbet ser han bilen stå i vägrenen. Till hans bestörtnin­g har någon varit på bilen under natten och stulit ledrampen som satt i fronten. ledrampen.

– Ser man att en bil har krockat, då känns det rätt lågt att plocka grejer från den, säger sambon Tobias Obitz.

Han skrev ett inlägg om observatio­nen i facebookgr­uppen Brottbys finest, vilket fick många att reagera på den fräcka händelsen.

My Namslauer blev också nedslagen när hon fick höra om stölden.

– Klart att det kanske inte är smart att lämna bilen, men jag var chockad och tänkte att det viktigaste var att få min son undersökt på sjukhuset. Okej om den stått i en vecka, men mindre än tolv timmar?

 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? NEDSLAGEN. My Namslauer lämnade bilen på olycksplat­sen, då blev hon av med
FOTO: KEVIN WEDIN NEDSLAGEN. My Namslauer lämnade bilen på olycksplat­sen, då blev hon av med

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden