Mitt i Vallentuna

Leken övergick i dramatik när hoppborg kollapsade

- Ella Söderberg ella.soderberg@direktpres­s.se

Mitt under sommarfest­en i Vallentuna centrum välte en hoppborg full med hoppande barn omkull. Ett sabotage, menar eventföret­aget. Företaget Event för Alla hyrde under Socialdemo­kraternas sommarfest i Vallentuna centrum i helgen ut en hoppborg. Men efter en tids hoppande hände det som inte får ske. Borgen välte med flertalet barn inuti.

Enligt vittnen på platsen var många barn som grät och många som såg händelsen blev chockade.

”Min treåring hade bara sekunden innan lämnat detta hopptorn men att stå och beskåda denna katastrofa­la händelse har tagit hårt. En olycka som inte skulle ha behövt äventyra så små kroppar. Jag hoppas innerligt att ingen kom till större skada än det jag såg. Det kunde gått riktigt illa”, skriver ett ögonvittne till Vallentuna Nyheter.

Sabotage mot S?

Event för Alla bekräftar att de missat att montera fast hoppborgen i marken, men beskriver däremot inte det som hänt i sig som en ren olyckshänd­else.

– Någon har rivit sönder borgen, en hoppborg faller inte ihop på det sättet om den inte blivit saboterad, säger Patric Norberg, ägare av Event för Alla.

Han berättar att det på varsin sida om borgen sitter dragkedjor. Över dem sitter en lucka. Dessa luckor menar Patric har öppnats och dragkedjor­na har dragits ned. Sedan har någon slagit av fläktarna, och då faller hoppborgen.

– Som jag ser det är det ett sabotage mot Social- demokrater­na. Det kan vara barn som tycker det är en rolig grej, men jag har svårt att se att så är fallet, säger Patric.

Inga incidenter tidigare

När borgen välte kontaktade Socialdemo­kraterna Patric Norberg, som genast åkte dit. Väl på plats demonstrer­ade han med den andra hoppborgen hur den fungerar genom att öppna luckorna och dra ner dragkedjor­na. Dock lät han fläktarna vara på. Han gick in i hoppborgen som stod stadig, men direkt när han slog av fläktarna, föll den ihop.

– Vi jobbar mycket med kommunen och idrottsför­eningar och har aldrig haft några incidenter tidigare. Risken finns ju även att om den varit fastsatt i marken hade borgen fallit ihop över barnen, och det kanske hade blivit ännu värre då.

Socialdemo­kraterna i Vallentuna säger att inget barn skadades allvarligt.

– Det här får aldrig mer hända och vi beklagar verkligen. Just nu håller vi på att samla in bilder och berättelse­r för att skriva en händelsera­pport. Den största lyckan är att är att ingen skadade sig allvarligt, säger Jaana Tilles (S).

Jaana Tilles vill inte kommentera påståenden­a om sabotage.

Det här får aldrig mer hända och vi beklagar verkligen. … Den största lyckan är att är att ingen skadade sig allvarligt.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? TILLBUD UNDER TORGFEST. Leken i en hoppborg under festen på torget övergick i dramatik när gorgen välte, med flera barn inuti. Hoppborgen på bilden ovan är inte den som rasade.
TILLBUD UNDER TORGFEST. Leken i en hoppborg under festen på torget övergick i dramatik när gorgen välte, med flera barn inuti. Hoppborgen på bilden ovan är inte den som rasade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden