Mitt i Vallentuna

Brottby skrällde sig vidare i cupen

- Lotten Engbom

Brottby SK slog i underläge i Svenska cupen och vann mot division 2-laget IFK Haninge. Nu väntar fortsatt spel i cupen. Brottby, som spelar i division 4, förväntade­s få en svår match mot serieledan­de division 2-laget Haninge i tisdags.

Men Vallentuna­laget vann matchen med 4-2.

– Vad ska man säga, lite halvt overkligt. Vi möter ett lag som leder sin division 2- serie. Jag hade sagt till grabbarna att vi skulle spela vårt spel och när matchen är slut ska vi vara nöjda med vad vi presterat, säger tränaren Navid Haque.

– Jag trodde aldrig vi skulle ta hem den här matchen. Stor eloge till alla spelare, de sprang mycket idag. Vad gjorde att ni vann? – Vi vågade spela. Jag tror vi chockade Haninge lite genom att våga hålla i bollen. Vi spelar fotboll, det tror jag inte de var helt hundra på att vi skulle göra, säger Navid Haque.

I och med segern går Brottby SK nu vidare till omgång 2 i Svenska cupen, där man får möta något av de 32 lagen i Allsvenska­n eller Superettan.

– Det är det största som hänt inom Brottby SK någonsin. Det betyder hur mycket som helst för klubben. Tänk om det är Hammarby eller AIK vi får möta, då blir det hur mycket uppmärksam­het som helst, säger Brottbys lagledare Torbjörn Wiik.

– Det känns jättekul, det kommer bli en stor upplevelse för alla spelare som får spela den matchen, säger Navid Haque.

Brottby spelar sin nästa match på söndag, mot IFK Uppsala på hemmaplan klockan 18.00 i Division 4.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: CHRISTOFFE­R GUSFORS NORDENSTAD ?? VINNARE. Brottby slog ut Haninge ur Svenska cupen.
FOTO: CHRISTOFFE­R GUSFORS NORDENSTAD VINNARE. Brottby slog ut Haninge ur Svenska cupen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden