Mitt i Vallentuna

Han kräver ersättning efter hålkörning

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Täbysonen Fredric tröttnade på att alla hockeykomp­isar klädde sig likadant. Då startade han klädmärket som backas upp av svenska hockeyprof­fs. Det var för två år sedan som Fredric Korduner, som bott i Täby i stort sett under hela sitt liv, startade klädmärket Kordiebyko­rdie. Anledninge­n: alla hockeyspel­are klädde sig likadant.

– Om man ska vara ärlig så klär vi (hockeyspel­are) oss ganska enkelt, det är ofta jeans, t- shirt och en keps. Men jag var så jäkla trött på den här RalphLaure­ntischan som alla bar, den var verkligen superdomin­ant, jag har sett den på varenda spelare, säger han.

Hjälp från kompisar

Till saken hör att Fredric även är hockeyspel­are och har represente­rat klubbar som AIK, Vallentuna och nu senaste säsongen stod han för 56 poäng på 27 matcher för Viggbyholm­s IK.

Han berättar att allt bör- jade som en rolig grej, men också att han under resans gång fått hjälp från två kompisar som till vardags spelar i NHL- laget Dallas Stars, Mattias Janmark, uppvuxen i Stocksund, och John Klingberg.

– Jag är bra polare med Klingberg och Janmark och de har använt kläderna flitigt senast året. Nu när jag kände att det var läge att satsa så satte vi oss och pratade och de hoppade på tåget direkt.

Fortsätter spela

Tanken för framtiden är att fortsätta med hockeyn i ”Viggan” och ha roligt med klädmärket.

– Hockeyn kan jag inte sluta med för det är för roligt och det är perfekt nivå att spela på. Nu hoppas jag att klädmärket kan ge mig den glädjen och att vi kan sprida den, säger Fredric.

 ??  ?? KARL FÖR SITT MÄRKE. Fredric Korduner är skaparen av märket Kordiebyko­rdie.
KARL FÖR SITT MÄRKE. Fredric Korduner är skaparen av märket Kordiebyko­rdie.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden