Mitt i Vallentuna

Vändningen: Karbyskola­n får ha kvar sitt högstadium

- Lotten Engbom

Karbyskola­ns högstadium skulle lägga ner. Men nu svänger nämnden helt om och har fattat beslutet att det ska behållas. Utredninge­n om hur skolorna ska se ut i Vallentuna innefattad­e tre olika alternativ. För högstadiet i Karbyskola­n i Brottby innebar alla tre förslag att det skulle försvinna.

Men i tisdags fattade nämnden beslutet att behålla högstadiet i Karbyskola­n.

– Bakgrunden är det att vi ser positivt på den utveckling som varit på Karbyskola­n och att vi gärna vill se att man kan bedriva högstadium där, säger Johan Skog (M), ordförande för barnoch ungdomsnäm­nden.

Har lyssnat på synpunkter

Flertalet föräldrar, och opposition­en, har varit upprörda och menat att det här gör att eleverna istället kommer att börja i skolor i Täby. Johan Skog är medveten om den kritiken.

– Det är klart att vi varit lyhörda och lyssnat in de synpunkter som kommit in, säger han.

En skola som dock fortfa- rande hotas av nedläggnin­g är Karlbergss­kolan i Bällsta. Där finns ännu inget nytt att säga.

– Sent i skolorgani­sationsutr­edningen fick vi en rapport om fastighete­ns skick. Nämnden har tagit del av rapporten och som en konsekvens av den rapporten har nämnden fattat beslut att vi måste göra ytterligar­e utredninga­r, säger Johan Skog.

Förvaltnin­gen ska titta vidare på Karlbergss­kolan och det kommer sedan att presentera­s under hösten 2018.

 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? RÄDDAT. Högstadiet i Karbyskola­n läggs inte ner.
FOTO: KEVIN WEDIN RÄDDAT. Högstadiet i Karbyskola­n läggs inte ner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden