Mitt i Vallentuna

Körde ner i hål i vägen – nu kräver han ersättning

- Lotten Engbom

Thomas Stenqvist bildäck förstördes helt när han körde ner i en grop. Nu kräver han ersättning av kommunen. Det var när Vallentuna­bon Thomas Stenqvist kom körandes vid Vallentuna gymnasium , där Gymnasievä­gen övergår i Industrivä­gen, som framdäcket slog ner i en grop och fick punktering.

Däcket visade sig sedan vara helt förstört och Thomas Stenqvist har nu krävt ersättning från Vallentuna kommun.

– Om det inte är kommunens ansvar vems är det då? Jag som kör måste hålla koll på att jag inte kör på de som går eller cyklar, och andra bilister, jag kan inte sitta och stirra ner i vägen, säger han och fortsätter:

– Jag tycker att Vallentuna kan ta bättre hand om sina vägar än så här. Just i de centrala delarna.

Fredrik Sandell, säkerhetss­amordnare på Vallentuna kommun, berättar att fler sådana här händelser hänt i år jämfört med tidigare år.

– Det är inte vanligt men jag har blivit medveten om fler yrkanden på ersättning för fordonsska­dor med an- ledning av förändring­ar i vägbanan i år, säger han. Är vägarna sämre nu? – Jag vet inte, men jag antar det. Jag är inte vägkunnig men eftersom det varit fler sådana än motsvarand­e förra året antar jag att det är något som är fel.

Sandell berättar att det inte är kommunen själv som kommer utreda eller göra bedömninge­n om Thomas Stenqvist får ersättning eller ej.

– Kommunens försäkring­sbolags anlitar ett annat företag som skaderegle­rar för att det ska vara en neutral part.

 ?? FOTO: LOTTEN ENGBOM ?? MANAR TILL SKÄRPNING. Thomas Stenqvist tycker att kommunen kan sköta vägarna bättre.
FOTO: LOTTEN ENGBOM MANAR TILL SKÄRPNING. Thomas Stenqvist tycker att kommunen kan sköta vägarna bättre.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden