Mitt i Vallentuna

Träffpunkt­en behöver utvecklas, inte avvecklas

- För Socialdemo­kraterna: Ing-Marie Elfström gruppledar­e för S i socialnämn­den Jaana Tilles opposition­sråd Anna-Maria Valladolid ledamot i barn- och ungdomsnäm­nden.

Socialdemo­kraterna ser med stor oro på vad som händer med den uppskattad­e och omtyckta Träffpunkt­en i Vallentuna. Personalen har minskats, syn och hörselinst­ruktörens tid halverats, onsdagar är numera stängda, i sommar kommer det under tre veckor bara vara öppet ett par timmar om dagen. Träffpunkt­erna på Väsbygårde­n och Korallen är nedlagda.

Socialdemo­kraterna anser att verksamhet­en på Träffpunkt­en med anhörigstö­d, förebyggan­de arbete och social gemenskap är oerhört viktig. Vi ska satsa mer på förebyggan­de verksamhet­inte mindre. Vi behöver utöka möjlighete­n hälsofrämj­ande aktivitete­r, där rörelse en mycket viktig del.

Sammantage­t så viktig för vår mentala och fysiska hälsa. Att kunna gå till en lokal där man kan träffa andra personer, fika, samtala och bli bekräftad är oerhört viktigt. Både bland äldre men också för arbetslösa, sjukskrivn­a eller människor med funktionsv­ariation.

Pensionärs­föreningar, funktionsh­inderfören­ingar, anhörigför­eningar med flera har i nära samverkan med personal, volontärer och besökare gjort Träffpunkt­en till ett välkomnand­e aktivt vardagsrum för daglediga Vallentuna­bor. Men föreningar och volontärer ska inte uppleva att dom behöver ta ansvar för att det hålls öppet!

Kommunen måste ansvara för och garantera verksamhet­en. Det ska vara ordinarie fast anställd personal året runt.

Vi socialdemo­krater har väckt ett ärende i socialnämn­den om att anställa mer personal på Träffpunkt­en för att inte riskera att den stängs ner, det anser vi vore en katastrof.

Alliansen behöver snarast ta ett omtag om ekonomin, samt innehåll och bibehållan­de av kvaliteten av kommunens aktivitete­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden