Mitt i Vallentuna

DE HAR DANSAT HELA VÄGEN TILL EM

Snart kan sju tjejer från Vallentuna och Täby ta hem EM-guldet i discodans.

- Ella Söderberg 070-091 23 42 ella.soderberg@direktpres­s.se

Under midsommarh­elgen är det EM i discodans i Tjeckien. Sveriges bidrag ser lovande ut. I barnklasse­n skickas nämligen sju tjejer från Vallentuna och Täby för att tävla om förstaplat­sen i discodans. En regnig onsdagseft­ermiddag i Bä l l st a bergsskola­n. Träningen har precis tagits lut och det är dags att köra igenom tävlingsnu­mret en gång till. Till poppig musik hoppar, vevar och snurrar tjejerna igenom sitt fartfyllda nummer. Tränaren Natasha Donner står på sidan och tittar på. Hon berättar att tjejerna förutom disco även tränar akrobatik, balett, showdans och modern dans.

– Det är bra att de blandar, på så sätt utvecklas de hela tiden, säger hon.

Tränare sedan 15-årsåldern

Natasha har själv dansat sedan hon var tre år och varit tränare sedan hon var 15. Hon har tävlat i både EM och VM, och jobbar nu heltid på Showdanssk­olan FLEX i Vallentuna.

– Jag älskar att jobba med barn, det är givande och ger så mycket energi, säger Natasha.

Tjejerna hon tränar började träna discodans när de var sex år. Då bestod träningarn­a av en lättare dans. När de gick upp i nivå och mötte äldre dansare gick det lite sämre för dem. Idag har de vunnit SM två gånger och alla grupptävli­ngar under hela terminen, så det har helt klart gått framåt för Little Queens som deras lag heter.

– I en tävling fick de ettor av alla domare, det har nästan aldrig hänt förut, berättar Natasha stolt.

Ha roligt tillsamman­s

Under midsommarh­elgen flyger de till Tjeckien för att represente­ra Sverige i discoEM, och förväntnin­garna är höga. Självklart tror alla att de vinner.

– Det känns jättekul att få åka med alla, säger Olivia Fagerström.

– Det blir fest även om vi åker ut, fyller Elvira Braun i.

– När man tävlar solo blir man ledsen själv om man åker ut, men i lag är man ändå tillsamman­s, säger Flora Åkerlind.

”Dansa tills jag dör”

Eftersom de tränar så ofta är tjejerna mycket bra vänner. Förutom att träna disco pratar de mycket om att tro på sig själva berättar Natasha.

– Vi jobbar mycket med mentalitet­en. Jag vill att de ska tänka att de är vinnare oavsett vad.

Natasha berättar att när man tävlar i grupp som tjejerna ska göra, kan man vinna på att ha en rolig koreografi. Eftersom alla lag uppträder efter varandra, är det lätt att man försvinner i mängden. Kanske är det därför tjejerna efter numret är avklarat, tågar ut på rad och vinkar som drottninga­r, en anspelning på deras lagnamn.

– Jag kommer dansa tills jag dör, dans är mitt liv, säger Natalie Peterson.

När man tävlar solo blir man ledsen själv om man åker ut, men i lag är man ändå tillsamman­s.

 ??  ??
 ?? FOTO: ELLA SÖDERBERG ?? HELA TRUPPEN. Fr. v: Elin Staf, Freja Jihde, Natalie Peterson, Olivia Fagerström, Flora Åkerlind, Elvira Braun, Stella Hultenby.
FOTO: ELLA SÖDERBERG HELA TRUPPEN. Fr. v: Elin Staf, Freja Jihde, Natalie Peterson, Olivia Fagerström, Flora Åkerlind, Elvira Braun, Stella Hultenby.
 ?? FOTO: ELLA SÖDERBERG ?? TEAMWORK. Tjejerna berättar att alla stöttar varandra och att de är bra kompisar även utanför dansen.
FOTO: ELLA SÖDERBERG TEAMWORK. Tjejerna berättar att alla stöttar varandra och att de är bra kompisar även utanför dansen.
 ??  ?? HOPPFULL. Natasha Donner tränar tjejerna i discodans. Hon tror att de har goda chanser i EM.
HOPPFULL. Natasha Donner tränar tjejerna i discodans. Hon tror att de har goda chanser i EM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden