Mitt i Vallentuna

Dödsolycka utreds som trafikbrot­t

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

En person har avlidit till följd av en trafikolyc­ka som inträffade på Norrortsle­den förra veckan. Totalt ska fyra bilar ha varit inblandade och ytterligar­e två skadades lindrigt. En person omkom på torsdagsef­termiddage­n förra veckan på Norrortsle­den, bekräftar polisen för Täby Nyheter.

– Hon avled på plats och anhöriga är underrätta­de. Utöver det är två personer lindrigt skadade, säger Hans Brandt, förundersö­kningsleda­re.

Finns det misstanke om brott?

– Ja, det gör det. Det är rubricerat som vårdslöshe­t i trafik och vållande till annans död, det är vad vi utreder just nu.

”Såg kaoset framför mig”

Olyckan inträffade på Norrortsle­den under torsdagen vid 17-tiden, strax innan Löttingetu­nneln, i riktning österut.

– Jag såg inte allt, men plötsligt blev det tvärstopp och jag såg en bärgarbil nere i diket och sen såg jag hela kaoset framför mig, säger vittnet Nika Bastholm, som stod tre bilar bakom olycksplat­sen.

”Rejäl tankeställ­are”

I ett inlägg på Facebook i gruppen ” Vallentuna­trafikante­r” skrev hon under torsdagskv­ällen om händelsen och vädjar till sina medtrafika­nter att tänka sig för.

– Jag och en annan kvinna, som visade sig vara civilpolis, började se till så att bakomvaran­de bilar gjorde plats, för jag hörde att sirenerna från räddningst­jänsten, säger Nika och fortsätter:

– Jag kan tänka mig att de som var längre bak var intressera­de, men för oss som var långt fram så fick vi oss en rejäl tankeställ­are. Det här är en plats där det är mycket irritation vid, precis innan tunneln. Det är djungelns lag.

Olyckan ska ha inträffat strax innan 17- tiden och först ungefär en och en halv timme efter olyckan ska trafiken släppts på igen.

– Det är klart man är tagen och det hela känns så fruktansvä­rt onödigt. Ena bilen var totalkvadd­ad och hade nosen åt fel körriktnin­g.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN OCH GOOGLE MAPS ?? OLYCKA. Trafikolyc­kan inträffade strax före klockan 17 under torsdagsef­termiddage­n.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN OCH GOOGLE MAPS OLYCKA. Trafikolyc­kan inträffade strax före klockan 17 under torsdagsef­termiddage­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden