Mitt i Vallentuna

Man med skruvmejse­l saboterade på Täby torg

- Ella Söderberg 070-091 23 42 ella.soderberg@direktpres­s.se

En bil på Täby Centrums parkering blev under fredagseft­ermiddagen utsatt för sabotage. En skruv satt i ena däcket. När en misstänkt gärningsma­n blev konfronter­ad flydde han snabbt från platsen. Vid halv ett- tiden på fredagseft­ermiddagen i förra veclan var Vallentuna­bon Patrick Carlsson på väg ut från Täby Centrum till sin bil. Då ser han en man som går mellan de parkerade bilarna och inte verkar ha någon specifik bil att gå till.

Patrick får känslan av att mannen verkar lite skum, men när han tittar bort för en sekund, är mannen försvunnen. Patrick går vidare till sin bil. Men då ser han mannen sitta ihopkrupen vid framdäcket på en bil, några bilar bort.

– Jag ropade på honom och frågade vad han höll på med. Då reste han på sig och försökte gömma en skruvmejse­l i handen, berättar han.

Skruv i däcket

En bil med utländsk registreri­ngsskylt kommer då körande, och mannen hoppar snabbt in i den. Patrick tar upp telefonen och fotar bilen och personerna vänder bort ansiktet för att inte hamna på bild.

Det visar sig att en skruv har skruvats in i bilens däck. När bilen kört iväg ringer Patrick polisen direkt för att anmäla registreri­ngsnumret på förövarens bil, samt underrätta­r polisen om offrets bil. Polisen skulle i sin tur kontakta den drabbade.

– Vi skrev en lapp vi satte på den drabbade bilen om vad som hänt och lämnade våra telefonnum­mer. Efteråt gick jag runt och tittade på flera bilar men såg ingen annan som hade drabbats. Det känns olustigt att det händer, säger Patrick.

Jag frågade vad han höll på med. Då reste han på sig och försökte gömma en skruvmejse­l i handen.

 ??  ??
 ?? FOTO: PATRICK CARLSSON ?? SABOTAGE. På Täby Centrums parkering upptäcktes det att en skruv har skruvats in i en bils ena däck. Patrick Carlsson konfronter­ade en misstänkt man som snabbt försvann från platsen.
FOTO: PATRICK CARLSSON SABOTAGE. På Täby Centrums parkering upptäcktes det att en skruv har skruvats in i en bils ena däck. Patrick Carlsson konfronter­ade en misstänkt man som snabbt försvann från platsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden