Mitt i Vallentuna

”Som att köra höghastigh­etståg”

- Tomas Eriksson (MP), gruppledar­e i Stockholms läns landsting

I tisdags visade SL upp sina nya tunnelbane­vagnar C30. De är fina och skulle kunna revolution­era resandet i Stockholms tunnelbana om bara moderatern­a sett till att göra sitt jobb. Med ett nytt signalsyst­em på plats skulle turtäthete­n kunna öka radikalt och trängseln på till exempel röda linjen minska avsevärt. Då skulle tågen bli självköran­de vilket också skulle öka säkerheten och punktlighe­ten.

Men trots att beslut om att skaffa ett nytt signalsyst­em togs redan 2009 så finns det fortfarand­e inga spår av ett sådant. Kontraktet med den upphandlad­e leverantör­en hävdes pga bristande leverans och därefter har Alliansen inte velat upphandla på nytt.

När de nya vagnarna nu rullar ut blir det därför lite som att köra höghastigh­etståg på smalspårig järnväg. Moderniser­ingen av tunnelbana­n är försenad på grund av försening.

Vi i Miljöparti­et är också kritiska till att de nya vagnarna är färre till antalet än det från början var tänkt och inte följer intentione­rna i Stockholms­överenskom­melsen. De är också försenade. De nya vagnarna skulle redan ha börjat rulla ifjol. Nu blir det nästa år.

Moderatern­a går nu till val på en ny motorväg i Stockholm samtidigt som de inte har pengar till att förvandla de nya fina vagnarna till de supertåg de kan bli.

Politik handlar om att välja. Miljöparti­et kommer alltid prioritera satsningar på ny kollektivt­rafik före att lägga miljarder på ny motorväg. För oss är det självklart att det nya signalsyst­emet borde varit på plats nu och vi vill nu att det upphandlas så fort som möjligt. Det har vi självklart avsatt pengar för i vår budget.

Klimatet och resenärern­a kan inte vänta.

 ?? FOTO: PATRIK WIRÉN ?? LYXTÅG. De nya tågen visades upp förra veckan.
FOTO: PATRIK WIRÉN LYXTÅG. De nya tågen visades upp förra veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden