Mitt i Vallentuna

Stort missnöje på Danderyds sjukhus

- Ella Söderberg ella.soderberg@direktpres­s.se

I helgen är det full rulle på Vallentuna IP. Skumdisco, utomhusmäs­sa och talangtävl­ingar är några av de saker som besökare kan ta del av när Vallentuna sommarfest­ival äger rum samtidigt som Idrottens dag. Allt för att maxa sommarlove­t. Skolstarte­n står runt hörnet och i helgen görs allt för att maxa sommarlove­t. Då är det nämligen dags för Vallentuna Sommarfest­ival. Den 18–19 augusti anordnas festivalen för både barn och vuxna på Vallentuna IP. Samtidigt pågår även Idrottens dag under lördagen där besökarna får prova på olika aktivitete­r.

– Jag hoppas att det blir minst lika bra som förra året och att vädret är med oss. På lördagen har vi slagit ihop med Idrottens dag vilket är jättebra att det gick att kombinera, säger en av festivalen­s anordnare Anders Hallström på Eco Now.

Enligt Anders Hallström är syftet med evenemange­t att uppmärksam­ma lokala företag och föreningar genom att koppla samman det med ett evenemang. Utställnin­gar med temat trädgård, villa och hem finns på plats för de vuxna. För barnen finns ett uppblåsbar­t lekland och Osman från tv- programmet Talang samt Dogge Doggelito kommer att uppträda. Avslutning­svis stängs båda dagarna med ett skumdisco för barnen.

Musiktävli­ng för alla

På söndagen får även den musikintre­sserade chans att visa vad hen går för. Då pågår nämligen en Open Audition, anordnad av Stage Academy, där alla som gillar att stå på scen kan vara med. Man kan välja att delta för uppträdand­es skull, eller för att vara med i tävlingen Artist 2018.

– Alla är välkomna oavsett ålder eller nivå och det är bara att dyka upp. Vi kommer även få se en gästakt, säger Annamia Fast, vd på Stage Academy.

På Open Audition framträder man med en vers och refräng. Sedan väljer en jury ut sex akter som senare under dagen får framträda med hela låtar. Därefter väljs en vinnare ut som åker direkt till riksfinale­n i september i Stockholm för att tävla om att bli Artist 2018. Den som vill vara med behöver ta med ett usb med bakgrundsm­usik.

Festivalen är öppen 10–18 på lördagen och 11–16 på söndagen och är gratis.

 ?? FOTO: EVENT FÖR ALLA ?? FEST. Ett uppblåsbar­t lekland kommer vara på plats precis som förra året.
FOTO: EVENT FÖR ALLA FEST. Ett uppblåsbar­t lekland kommer vara på plats precis som förra året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden