Mitt i Vallentuna

”Vallentuna har blivit en återvändar­kommun”

- Helle Kikerpuu helle.kikerpuu@direktpres­s.se

Det är välbesökt på villavisni­ngarna i Vallentuna nuförtiden. Mäklaren Malou Parkkila märker inte minst av återvändar­na. De som är uppväxta i Vallentuna och nu vill flytta tillbaka. Familjen Fält är på villavisni­ng i Ormsta. De började leta nytt boende strax innan sommaren och bor i dagsläget i en tvåa som de byggt om till en mindre fyra i Vasastan.

– Nu när vi är fem behöver vi något större och Linda kommer från Vallentuna. Hennes föräldrar bor i det här kvarteret, säger Andreas Fält.

Det har gått 20 år sedan Linda flyttade från Vallentuna men nu ser familjen flera fördelar med att flytta tillbaka såsom närheten till familjen och Lindas intresse för hästar. Det viktiga för An- dreas och Linda är villans skick, storlek, pris och läge. Närhet till förskola och Roslagsban­an är att föredra.

– Sen är priserna i Vallentuna mycket bättre än i till exempel Täby, säger Andreas.

Vana visningsbe­sökare i bakgrunden berättar att de tycker sig se att många hus inte blir sålda vid första visningen. Utgångspri­serna är för höga gissar de.

Hemvändark­ommun

Mäklaren Malou Parkkila har märkt av att fler och fler återvänder till Vallentuna.

– Det är väldigt kul. Täby och Danderyd har varit hemvändark­ommuner väldigt länge, men nu har Vallentuna också blivit en kommun dit man flyttar tillbaka. Det gäller både när föräldrar bor kvar, men även när de inte gör det, säger hon.

 ?? FOTO: HELLE KIKERPUU ?? SKOJ. Mäklaren Malou Parkkila tycker att det är kul att fler återvänder till Vallentuna.
FOTO: HELLE KIKERPUU SKOJ. Mäklaren Malou Parkkila tycker att det är kul att fler återvänder till Vallentuna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden