Mitt i Vallentuna

Flera krossade fönster på Ormstaskol­an förra helgen

- Helle Kikerpuu

Förra helgen krossades flera fönster på Ormstaskol­an. Fler byggnader i området vandaliser­ades, bland annat förskolan Borgen. Förra helgen fick Ormstaskol­an flera fönster förstörda och förskolans pedagoger och städperson­al fick sopa glassplitt­er på måndagsmor­gonen innan barnen skulle komma.

Totalt handlar det om ett tiotal fönster. Gymnastiks­alens byggnad hade flera förstörda fönster till omklädning­srummen, medan exem- pelvis förskolan ” Borgen” hade två förstörda fönster.

– Tyvärr händer sånt här lite då och då, men vi har ändå varit ganska förskonade. säger Lars Grönlund som är vaktmästar­e på Ormstaskol­an.

Det var större stenar på några kilon som kastats in. Stenar och glassplitt­er låg inomhus och skolan satte in extra städare på måndagseft­ermiddagen.

Inga kameror

Händelsen ska ha upptäckts under lördagen av några ungdomar som går på sko- lan. De ringde till polisen.

– Det enda som finns att göra nu är att kolla övervaknin­gskamerorn­a men jag har inte hört något om det. De var inte på just då utan slogs på lite senare tror jag, säger Lars Grönlund.

Förutom förstörels­en på skolan var en busskur på närliggand­e Lindholmsv­ägen förstörd, men om det finns någon koppling mellan det och förstörels­en på skolan vet inte Lars Grönlund.

Fönsterrut­orna på Ormstaskol­an kostar cirka 15 000 kronor styck.

 ?? FOTO: HELLE KIKERPUU ?? FÖRSTÖRT. Flera fönster på skolan hittades förstörda efter förra helgen.
FOTO: HELLE KIKERPUU FÖRSTÖRT. Flera fönster på skolan hittades förstörda efter förra helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden