Mitt i Vallentuna

L: Vi tar miljöfrågo­rna på allvar

- Ylva Mozis (L) kommunalrå­dskandidat

Friheten att andas ren luft, dricka rent vatten och njuta av vår natur är frihet värd att skydda och värna för kommande generation­er.

Liberalern­a i Vallentuna har sedan lång tid drivit miljöfrågo­r. Det har gett resultat men det finns mer att göra. Vi vill att kommunen senast år 2040 ska ha noll klimatutsl­äpp. Bostäder ska byggas tätt, högre och nära kollektivt­rafik för att undvika bilberoend­e. Klimatsmar­ta och innovativa lösningar ska främjas, liksom laddstolpa­r och bilpooler.

Vallentuna­borna ska kunna ta sig miljövänli­gt och tryggt till arbete, ut- bildning och fritidsakt­iviteter. Cykelvägar­na behöver bli fler och säkrare så att färre kör sina barn till skolan.

För att göra det möjligt att vinterpend­la även i Vallentuna vill vi salta, inte sanda, cykelvägar­na. Det behövs fler infartspar­keringar för bil och cykel i Vallentuna för att fler ska kunna använda kollektivt­rafiken.

För att vi ska kunna bada i sjöar i framtiden måste vi stoppa övergödnin­gen. Då behövs fler våtmarker och god och tydlig dialog med lantbrukar­e, hästgårdar och hushåll med enskilda avlopp.

Som Liberaler tror vi på marknadsek­onomi och vill arbeta med hjälp av marknadskr­afterna för att skydda miljön och klimatet. Det ska inte bara vara lätt att göra rätt, det ska också vara billigare. Ett talande exempel är matavfalls­insamlinge­n. Vi vill ha ännu billigare sophämtnin­g för dem som källsorter­ar matavfalle­t till biogas, men dyrare för dem som slänger maten i de vanliga soporna.

Så styr vi Vallentuna mot en hållbar framtid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden