Mitt i Vallentuna

Brottby satsar mot division 3

- Helle Kikerpuu

Matchen mot IFK Norrköping slutade med storförlus­t för Brottby SK men nu blickar laget framåt och har som mål att kliva upp i division 3. Brottby SK spelade en av de de största matcherna i klubbens historia förra torsdagen mot IFK Norrköping i andra rundan av svenska cupen. Matchen slutade 0-10 men tränaren Navid Haque är stolt över laget och klubben. Hur känns det nu? – Det känns väl bra. Förlusten i fråga var väntad, sen att de ställer upp med så pass många startspela­re är bara roligare för oss. Vi får känna på ett helt annat tempo än vad vi är vana vid. Nu var inte alla startspela­re ordinarie men deras bänk är inte helt dålig den heller – de är alla bra spelare. Det hela var också bra arrangerat och det var en bra och fin stämning innan och efter matchen. Vi visste ju att det var klasskilln­ad så ingen är sur eller arg. Det var ändå omkring 1936 åskådare vilket är bra för klubben.

Vad hade ni för inställnin­g inför matchen?

– Vi pratade om att gå ut och visa hjärta, göra vårt bästa, försöka äga så mycket boll som möjligt eftersom vi antagligen skulle jaga mycket boll. Vi hade inställnin­gen att våga spela trots allsvenskt motstånd, sen fick vi springa mycket de första tjugo minuterna. Vi stod upp ganska bra, hade halvläge och friläge som vi inte fick in, men det var ändå bra. Det hela handlade mer om att uppleva matchen än att vinna.

Hur gick snacket under matchen?

– Inte så mycket annor- lunda. Vi försökte vila så mycket vi kunde under matchens gång, men de är mycket bättre tränade, har ett helt annat tempo, rör sig mer, öppnar upp på plan vilket blir jobbigt för oss. Det var en stor nivåskilln­ad vilket publiken och tv-tittare också kunde se. Vad tar ni med er? – Vi har ändå varit med på den här nivån och är stolta. Bara att vi tagit oss hit är bra. Det är många lag i division 4 som kanske aldrig kommer att uppleva det här. Jag är nöjd och stolt över grabbarna och klubben vars engagemang­et tagit oss hit. Vi får ju inte glömma hur vi tog oss hit. Hur laddar ni om nu? – Nu ska vi släppa storförlus­ten. Jag sa till killarna att det här är inget att skämmas över, vi har lyckats komma hit, möta ett av Sveriges bästa allsvenska lag och det är ju vad svenska cupen handlar om, att elitlagen möter andra divisioner. Nu ligger vi tvåa i ligan, har sex matcher kvar och en stor chans att ta klivet upp i division 3 där vi kan möta Vallentuna. Allt hänger på oss själva den här sista månaden.

Det här är inget att skämmas över.

 ??  ??
 ?? FOTO: ERIK BOLLING ?? NYA TAG. Nu blickar tränaren Navid Haque och Brottby SK framåt mot division 3.
FOTO: ERIK BOLLING NYA TAG. Nu blickar tränaren Navid Haque och Brottby SK framåt mot division 3.
 ??  ?? Tränaren Navid Haque.
Tränaren Navid Haque.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden