Mitt i Vallentuna

Vilket är ert viktigaste förslag vad gäller sjukvården i länet?

-

MODERATERN­A

Vi vill fortsätta kapa köerna genom en ekonomi i balans, fler vårdgivare, en stärkt primärvård och satsningar på akutsjukvå­rden.

LIBERALERN­A

En primärvård där alla får välja sin egen fasta husläkare på vårdcentra­len som jobbar i team med sjuksköter­ska, psykolog med flera och är samordnare av annan specialist­vård.

CENTERPART­IET

Betald utbildning med bibehållen lön för specialist­sjuksköter­skorna och slopa kravet på att stanna i landstinge­t under två år efter avslutad utbildning.

KRISTDEMOK­RATERNA

Landstinge­t ska fortsätta utveckla e-hälsotjäns­ter, patienter ska få en fast namngiven vårdkontak­t och att vi ska ha ett brett vårdutbud.

SOCIALDEMO­KRATERNA

Städa upp i M:s NKS-affär så att vårdens pengar går till att satsa på vårdcentra­lerna, fler öppna förlossnin­gsplatser, kortare operations­köer och förbättrad­e personalvi­llkor.

VÄNSTERPAR­TIET

Ett brett införande av arbetstids­förkortnin­g med bibehållen lön i sjukvården, för en hälsosamma­re arbetsmilj­ö så att vi stoppar personalfl­ykten och kan återanstäl­la.

MILJÖPARTI­ET

Den psykiska hälsan måste värderas lika högt som den fysiska, därför vill vi satsa på både förebyggan­de och tidig vård samt på specialist­psykiatrin.

SVERIGEDEM­OKRATERNA

Att minska vårdköerna genom förbättrad­e arbetsvill­kor med slopade karensdaga­r och rätt till heltid, samt att avlasta vården genom att upphöra subvention­eringen av vård för illegala.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden