Mitt i Vallentuna

Skyggt djur

på besök hos Norrortsfa­milj

- Helle Kikerpuu

Familjen Bark Zettersted­t i Danderyd får besök av ett lite mer sällsynt djur. Räven Imelda Marcos dyker nu upp varje dag. Det var i somras som Inger Bark Zettersted­t och familjen märkte att skor mystiskt började försvinna från tomten i Danderyd. Först trodde de att ungdomar från trakten busade på nätterna, men en tid senare fick de syn på tjuven.

– Jag kommer ihåg datumet, det var den 28 juli på min mans födelsedag. Vi satt ute i trädgården när vi plötsligt såg en räv komma in på tomten. Den gick upp mot huset och in genom altandörre­n som stod öppen och sen kom den ut med ett par av mina skor, säger Inger.

Efter stölden strök räven omkring i närheten och satt och tittade på Inger och familjen varpå de ställde ut vatten och lite hundmat.

– Vår hund gick bort i somras så vi hade lite skålar och hundmat hemma som vi satte ut och den började äta direkt, säger Inger.

Räven har sedan dess återkommit varje dag till tomten som ligger precis bredvid Altorpssko­gen.

– Räven kommer varje dag oftast vid klockan sju. Den är skygg och vi har ännu inte lyckats få den att ta mat från handen, men en gång när vi satt till bords utomhus kom den och satte sig på en stol framför oss, säger Inger.

Räven har de döpt till Imelda Marcos efter en filippinsk före detta presidentf­ru som blev känd som en stor skosamlare.

 ??  ??
 ??  ?? BESÖK. Räven har de döpt till Imelda Marcos efter en filippinsk före detta presidentf­ru som blev känd som en stor skosamlare.
BESÖK. Räven har de döpt till Imelda Marcos efter en filippinsk före detta presidentf­ru som blev känd som en stor skosamlare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden