Mitt i Vallentuna

”Jag inredde mig frisk”

Angelica Sköldelöv är den blyga tjejen som jobbat med barn, som sadlat om till inrednings­konsult – och nu vågar vara med i ett tv-program. Följ med hem till hennes vackra hem i Angarn.

- Text: | Foto: Hege Hellström

” Jag är uppvuxen med en mamma som möblerade om mycket. Att inredninge­n har en stor betydelse blev extra tydligt när jag blev utbränd – hemmet hade stor inverkan. Jag kunde inte ha för mycket färg, former eller asymmestri­skt mönster, för många kuddar i soffan gjorde det rörigt trots att jag älskade kuddar.

Jag började läsa Feng shui och lärde mig om hur vi påverkas av material och färger. Jag inredde mig frisk, det funkade! Den lilla energi jag hade gick till att skaffa mig mer kunskap om ämnet. När jag blev bättre kände jag att jag ville dela med mig, hur kan jag hjälpa andra när så många är utbrända och negativa? Yoga och meditation kan hjälpa, men inte hela vägen. Man ska ju återhämta sig hemma, hur går det om man vantrivs?

Jag började plugga till inrednings­konsult och sa upp mig från mitt arbete inom skolan. Men så tog pengarna slut och jag hungrade efter mer kunskap. Jag sökte jobb på deltid i en möbelbutik som ett komple- ment till det egna företag jag startade. Det finns två erfarna damer i butiken som kan allt, och de lär mig allt de kan. De säger ”kom så ska vi visa dig de här plymåerna”.

Jag tar alla tillfällen i akt att skaffa mig erfarenhet, även från det tv-team som var här i förra veckan. Att jag skulle ställa upp och vara med i tv – vad hände? Jag är blyg, vill inte synas och blir inte bra på kort. Men det är ett inrednings­program och jag älskar inredning, så jag tänkte att nu gör jag det här. Det var nästan som en dröm att hänga med ett tv-team. Det var så roligt! Vilket program det är kan jag inte avslöja ännu.”

När jag blev bättre kände jag att jag ville dela med mig.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden