Mitt i Vallentuna

Nu har Putin hittat hem igen

- Ella Söderberg 070-091 23 42 ella.soderberg@direktpres­s.se

Efter att ha varit på äventyr i ett dygn återförena­des papegojan Putin med sin matte. Innan dess hann han stifta ny bekantskap, festa på frukt och bli lokalkändi­s även i Duvbo. I förra veckan skrev vi om Papegojan Putin, som blivit ett känt ansikte i Danderyd där han ofta flyger runt.

Förra helgen, på söndagen, inträffade emellertid en incident. Putin flög bort när han var vid Solvalla, och på måndagsmor­gonen var han fortfarand­e spårlöst försvunnen.

– När vi hade varit hos en kompis och skulle till bilen ville han inte följa med och flög iväg, säger Annie Ira.

Hon letade efter honom i flera timmar och efterlyste honom på Facebook.

Visade sig

Sedan dök han upp. Det var när Jenny Berge skulle hänga ut sin kavaj på balkongen i Duvbo i eftermidda­gs, som hon såg något hon inte var beredd på. En grön papegoja som satt på balkongräc­ket - den försvunna Danderydsb­on Putin.

– Jag blev rätt chockad. Först visste jag inte vad jag skulle göra, men jag öppnade dörren så han skulle få komma in. När han sen gjorde det tänkte jag att ”gud han är säkert hungrig”, säger Jenny Berge.

Hon googlade vad papegojor äter och ställde fram lite frukt till honom. Medan han åt ( och snackade för fullt) skrev hon ett inlägg på Facebook och Instagram och la ut en bild på Putin.

Väldelat inlägg

Det tog inte lång tid innan flera personer har delat hennes inlägg, och inom loppet av 30 minuter hörde ägaren Annie av sig, väldigt lättad.

– Hon sa att de stod i rondellen utanför och pratade med Sveriges Radio om Putin. Så de kom upp och hämtade honom, säger Jenny Berge.

Nu är Putin återigen hemma i Danderyd efter sitt dygnslånga äventyr.

– Vi är otroligt glada för att ha honom tillbaka. Stort tack till alla som var med oss i de långa timmarna utan våran Putin. Nu äter han sin favoritmid­dag och sen blir det hopp i säng, säger Annie Ira.

Slutet gott, allting gott.

Stort tack till alla som var med oss i de långa timmarna utan våran Putin. Nu äter han sin favoritmid­dag och sen blir det hopp i säng.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? VAR PÅ UTFLYKT. Efter ett dygn är kändispape­gojan Putin hemma igen.
FOTO: PRIVAT VAR PÅ UTFLYKT. Efter ett dygn är kändispape­gojan Putin hemma igen.
 ??  ?? TRÖTT. Putin får sin middag innan det är läggdags. Kanske kommer han drömma om sitt äventyr till Duvbo.
TRÖTT. Putin får sin middag innan det är läggdags. Kanske kommer han drömma om sitt äventyr till Duvbo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden