Mitt i Vallentuna

Hur blir det med fartkamero­rna?

- Maria Svensson

Fyra skolor har fått rutor sönderslag­na. Nu vill polisen rikta mer resurser till skolgårdar­na och uppmanar föräldrar att hålla koll. Under en tid har fler skolor blivit utsatta för vandaliser­ing i Vallentuna. Helgen den 25 till 26 augusti kastade en okänd gärningsma­n en sten genom två rutor på Ormstaskol­ans förskola.

Första helgen i september kastades sten genom en ruta på Lovisedals­skolans personalru­m och samma helg krossade en person en ruta till ett förråd till Bogens förskola.

– Man har även hittat narkotika på flera skolor. Nu har skolan dragit igång, men på helgerna vet vi att skolgårdar­na är en plats där ungdomar samlas, säger Mattias Tillberg, kommunpoli­s.

Den 19 september hände det igen, då på Ekebyskola­n i Vallentuna. Larm kom till polisen vid halv åtta på kvällen om att en ruta krossats. När anmälaren gick ut såg hen flertalet maskerade ungdomar. Polisen pratade med ungdomarna runt platsen men ingen kan knytas till brottet.

Eftersom det inte finns några vittnen försvåras arbetat, menar Tillberg.

– Vi vill gärna påträffa ungdomarna så vi vet vilka de är. Vi har pratat med kommunen om väktarbeva­kning och vi har även extra kolla på platserna, säger han.

Han uppmanar även föräldrar att hålla koll på sina och andras barn:

– Det viktigt med vuxennärva­ro, gå till de platser som ungdomarna är på och se vad de gör.

Vi vill gärna påträffa ungdomarna så vi vet vilka de är. Vi har pratat med kommunen om väktarbeva­kning och vi har även extra kolla på platserna.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden