Mitt i Vallentuna

Brottby SK klara för trean efter dramatik

Brottby SK åkte till Enköping i förra för att säkra serieseger­n i division fyra. Vid seger skulle allt vara klart – men i stället blev det dramatiskt i slutet. BETADE AV HEL DIVISION. Oavgjort räckte mot Fanna BK Vi har i stort sett vunnit allt som går, v

- Lotten Engbom 073-600 69 39 lotten.engbom@direktpres­s.se

Brottby spelade lika mot Fanna BK, och kunde därmed inte jubla direkt vid slutsignal­en. Om serietvåan IFK Uppsala vann sin match skulle de i stället behöva kvala.

– De sista fem minuterna visste jag att motståndar­na de mötte ledde med 1-0. Jag var inte så jättenervö­s, jag hade en positiv känsla att det här skulle gå vägen, säger tränaren Navid Haque.

Till slut stod det i alla fall klart att Brottby tagit hem segern – och därmed är klara för division tre.

– Då blev det en lättnad, ”fan vad skönt, vi tog hem segern i år igen”. Nu får vi spela division tre, vilket är kul för föreningen. Vi har aldrig spelat så högt, det här var första gången vi spelade i division fyra, säger Navid Haque. igen skrivit historia, något som lagledaren Torbjörn Wiik tror betyder mycket även för orten.

– Husprisern­a kommer stiga. Nej, skämt åsido …. Men ihop med den här stora Norrköping­smatchen som satte Brottby på kartan skapar framgångar­na en stolthet i bygden.

– Det är säkert lättare att få flera ungdomar till Brottby SK. Det gäller att utnyttja sådana här möjlighete­r också, de kommer inte helt gratis.

”Kommer inte bli lätt”

Enligt Navid Haque är nu målet att hålla Brottby SK kvar i division tre.

– Att gå upp från fyran till trean är ett ganska stort steg. Nivån är stor mellan divisioner­na. Tre lag åker ut, så det är en svår division att hålla sig kvar i som nykomling. Det kommer inte bli lätt, säger han.

– Vi behöver lite nytt folk in i truppen som vi kan bygga vidare på. Jag har själv spelat på den nivån men det blir nytt för mig som tränare. Det blir mycket mer taktiskt, det är skillnad. Men det är något jag också får lära mig.

Jobbet som huvudträna­re i Brottby är Navid Haques första som tränare. Att det gått så bra tackar han laget för.

– Vi har i stort sett vunnit allt som går, vi har överpreste­rat brutalt mycket. Allt har gått vår väg. Jag har haft tur att jag haft en trupp som lyssnat och trott på mig.

Vad har du själv för mål nu?

– Just nu är tanken att jag är kvar till nästa år. Vi ska kolla hur det blir med massa andra frågetecke­n. Det är mycket kvar med själva ledningsjo­bbet till nästa år. Men det ser ganska bra ut.

 ?? FOTO: SOFIE ALSTRÖM ?? FIRAR. Brottby firade serieseger­n med guldhattar och champagne.
FOTO: SOFIE ALSTRÖM FIRAR. Brottby firade serieseger­n med guldhattar och champagne.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden