Mitt i Vallentuna

Deras nya restaurang ska ta Neapel till Täby

- Maria Svensson

En äkta italiensk restaurang slog upp dörrarna i Hägernäs strand i veckan. Med både Lunch och fine dining. I torsdags öppnade Piatto frescos sin nya restaurang i Täby.

– Det känns kul att äntligen öppna. Vi kommer servera nya moderna pizzor men behålla den rustika italienska känslan, säger ägaren Vrej Attland.

Italienska råvaror

Menyn sticker ut jämför med andra pizzerior, med toppings som fikon, marinerade tomater, valnötter och äkta buffelmozz­arella. Förutom pizza kommer det serveras färsk pasta, kötträtter och förrätter.

– Alla råvaror är från Italien och vi kommer göra allt på Napolitans­kt vis, även kockarna är därifrån. Vi tycker att det saknas en riktig italienare i Täby i dag, säger han.

Restaurang­en kommer att servera lunch och på kvällarna blir det fine dining. Än har de inte fått deras alkoholtil­lstånd, men enligt ägarna kommer det de nämaste dagarna.

– Vi mjuköppnar nu på torsdag för att komma igång men sen är tanken att även baren ska öppna, säger Vrej Attland.

Varför öppnar ni just i Hägernäs?

– Vi fick erbjudande­t att vara här för tio år sedan men då var det bara skog runt om. I dag känns det som rätt tid att vara i Hägernäs, sen är det ett plus med närheten till både Arninge och Täby centrum, säger Vrej Attland.

Vad tänker ni inför framtiden?

– Inte nästa år men året efter det kommer vi att satsa på säsongsbas­erade råvaror, på hösten kan vi ha kantarelle­r till exempel. Sen har vi planer på att även öppna upp i Danderyd, säger Vrej Attland.

 ?? FOTO: MARIA SVENSSON ?? FÖRVÄNTANS­FULLA. Alex Karaoghlan­ian, Vrej Attland, Yuri Larsson är taggad inför öppningen.
FOTO: MARIA SVENSSON FÖRVÄNTANS­FULLA. Alex Karaoghlan­ian, Vrej Attland, Yuri Larsson är taggad inför öppningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden