Mitt i Vallentuna

Häst rymde från sin hage – galopperad­e ut på E18

- Ella Söderberg

En häst rymde från sin hage under torsdagsef­termiddage­n i förra veckan. Den sprang ut på E18 och skapade stor uppmärksam­het. Under torsdagsef­termiddage­n rymde en häst från Ekeby Gård vid Danderydsv­ägen.

Hästen hade hoppat ur hagen och sprungit ut på motorvägen.

– Hästar är ju vilddjur i grund och botten och väldigt starka. Men trafiken saktade in, och hästen mår bra nu, berättar Pierre Bergquist som jobbar på gården.

Konstnären Julia Melan- der satt och målade i sin ateljé på Enebybergs­vägen när hon hörde hovar utanför.

– Jag tänkte att ” åh vad gulligt med en häst”, jag vet att de rider i skogen men har aldrig sett dem här, säger hon.

Men när hon tittade ut genom fönstret såg hon en ensam häst som oroligt travade runt på parkeringe­n. Efter ett tag fortsätta den iväg.

– Det såg surrealist­iskt ut, och obehagligt att den var så nära E18. Även Enebybergs­vägen och Danderydsv­ägen är hårt trafikerad­e och det kunde ha gått illa, säger Julia.

Hon noterade att hästen inte hade någon grimma på sig, och tänkte att den kanske rymt från hagen och att de som jobbar i stallet inte märkt det.

Därför lade hon ut fotot i Facebookgr­uppen Danderyds Anslagstav­la för att göra andra uppmärksam­ma på att hästen var lös. I kommentare­rna var folk snabba på att ta kontakt med hästgården, men på gården var man medvetna om att hästen slitit sig kunde den snabbt fångas in.

– Vad skönt att den är tillbaka igen, säger Julia.

 ?? FOTO: JULIA MELANDER ?? PÅ UTFLYKT. En häst slet sig under eftermidda­gen och travade oroligt runt på Enebybergs­vägen.
FOTO: JULIA MELANDER PÅ UTFLYKT. En häst slet sig under eftermidda­gen och travade oroligt runt på Enebybergs­vägen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden