Mitt i Vallentuna

Han rutschade sig till SM-silver

- Lotten Engbom lotten.engbom@direktpres­s.se

Täbybon Kenneth Almstedt är en jäkel på att åka vattenruts­chbana. Nu kan han dessutom skryta med att han är näst bäst i Sverige på just detta, efter att ha blivit tvåa i SM.

Kenneth Almstedt har alltid haft en förkärlek för att åka vattenruts­chbana och minns när de öppnade Skara Sommarland när han var i tioårsålde­rn.

– Sedan har jag kommit på hur man ska göra för att det ska gå fort. Jag är alltid snabbast när vi är ute med familj och vänner. Det blir att man tävlar och jag lyckas slå dem hela tiden, säger Kenneth.

Under en svensexa förra året föddes en ny idé när deltagarna såg reklam om SM i vattenruts­chkana. I år passade Kenneth på att anmäla sig. Han tog sig sedan vidare från kvalet till SM- finalen som avgjordes på Kokpunkten i Västerås helgen som var.

– Känslan när jag kom dit var att jag ville vinna. När jag hade gjort första åket gick det riktigt bra, säger Kenneth.

Satsar på guld

Sedan väntade åttondels-, kvarts- och semifinal. Slutli- gen ställdes Kenneth mot en annan åkare i slutstride­n i finalen. Men där fick han dock nöja sig med en silvermeda­lj.

– Det blev ett litet misstag. Det går så fort ibland, man kommer lite för högt upp på kanten vilket gör att man nästan faller ner i mitten av röret. Man tappar en massa fart och stoppas upp lite grann, säger han.

Men SM-silvret är något han gläds åt och nästa år, ja då kommer Kenneth att ställa upp igen.

– Ja, det kommer jag göra. Jag måste försöka vinna. Jag kan inte nöja mig med att komma tvåa, säger han.

Vad är hemlighete­n för att vara snabb?

– Att ha så lite av kroppen som möjligt i banan. Jag ligger på skuldrorna och hälen. Tänk dig att du ska få upp rumpan så att du ligger som i en båge.

– Jag införskaff­ade mig ett par speedos också, varpå alla skrattar åt mig. Speedos har man inte, men jag gör allt för farten. Tränar du mycket? – Nej, det kan jag väl inte säga men när vi åker utomlands försöker vi hitta hotell som har vattenruts­chbanor, för att vi tycker att det är roligt. Eller om det bara är jag som tycker det och familjen följer med.

Hur reagerar folk runt omkring dig på det här?

– Det finns säkert de som tycker att jag är fullständi­gt från vettet. Men sen finns det de som tycker att det är kul att jag gör sådana här grejer.

Jag införskaff­ade mig ett par speedos också, varpå alla skrattar åt mig. Speedos har man inte, men jag gör allt för farten.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? SPEEDOS. Kenneth Almstedt tog hem silver i SM förra helgen. Speedos bär han för att få upp farten.
FOTO: PRIVAT SPEEDOS. Kenneth Almstedt tog hem silver i SM förra helgen. Speedos bär han för att få upp farten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden