Mitt i Vallentuna

Fokus på återbruk – så kan den nya returparke­n se ut

- Ella Söderberg 070-091 23 42 ella.soderberg@direktpres­s.se

Som vi tidigare skrivit planeras en ny returpark i Vallentuna. Tanken är att det ska bli mer fokus på återbruk. Trycket på Hagby ÅVC är stort, och därför planerar Sörab som äger centralen, att bygga ytterligar­e en för att avlasta Hagby. En bygglovsan­sökan har skickats in till Vallentuna kommun.

– Hagby är en jättegamma­l anläggning, och befolkning­en har ökat mycket. Den är inte byggd för det besökarant­al som finns idag och det bildas mycket köer. Får vi till fler anläggning­ar i regio- nen så minskar trycket och köerna, säger Beatrice Tjärnhell, tf chef Planering och Kommunikat­ion vid Sörab.

Fokuserar på återbruk

Den nya anläggning­en kommer att bli en så kallad returpark. Det är som en återvinnin­gscentral, fast med större fokus på återbruk. När man kommer med bilen ska det finnas ett mottagning­shus där personal möter en.

– Personalen frågar om man har något i bilen som kan återanvänd­as, och har man det plockar de ut det, sedan kan man fortsätta vidare. Det känns som det är rätt väg att gå i det här cirkulära tänkandet vi har just nu, säger Beatrice Tjärnhell.

Meningen är att returparke­n ska byggas nära Vallentuna Centrum vid ST1macken och cirkulatio­nsplatsen vid infarten till Arningeled­en och Okvista arbetsområ­de.

När returparke­n kan öppna är oklart. Först ska bygglovet gå igenom och enligt Beatrice Tjärnhell tar det ungefär ett år att bygga anläggning­en från att spaden sätts i marken.

 ??  ?? FRAMTIDSBI­LD. Så här kan den nya returparke­n komma att se ut när den är klar.
FRAMTIDSBI­LD. Så här kan den nya returparke­n komma att se ut när den är klar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden