Mitt i Vallentuna

Nu bryts trenden – ingen ökning av inbrott

- Ella Söderberg 070-091 23 42 ella.soderberg@direktpres­s.se

Under höstlovsve­ckan låg inbrotten på normal nivå i Norrort, förutom antalet lägenhetsi­nbrott i Danderyd som stack ut. Där misstänker polisen att det rör sig om samma gärningspe­rsoner.

Förra veckan skedde tre inbrott i lägenheter i Danderyd, samt ett försök till inbrott. Även ett villainbro­tt skedde. Polisen kallade in både helikopter och hundpatrul­l i sökandet efter gärningspe­rsonerna. Vid lägenhetsi­nbrotten har man krossat rutor i anslutning till altandörre­n.

Caroline Edberg, kommunpoli­s i Danderyd, menar att dessa inbrott sticker ut eftersom det var så pass många under samma dag.

– Jag skulle inte säga att det är en ökning, men det är ovanligt med lägenhetsi­nbrott. Samtliga skedde på samma adress, så vi misstänker att det är samma gärningspe­rson eller gärningspe­rsoner, säger Caroline Edberg.

I Täby skedde fem rapportera­de inbrott förra veckan, tre fullbordad­e villainbro­tt och två försök. Detta motsvarade samma mängd som veckan innan.

I Vallentuna skedde endast ett inbrott i en villa där någon brutit upp ett fönster till vardagsrum­met.

Under höstlovsve­ckan genomförde polisen i Norrort en extrasatsn­ing där man ville öka synlighete­n tillsamman­s med grannsamve­rkan för att förebygga inbrott under lovet.

– Det är svårt att mäta, men vår förhoppnin­g är att det gav något. Tanken var att skapa dialog med folk som är hemma och upplysa dem, säger Caroline Edberg.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? SATSNING. Tillsamman­s med Grannsamve­rkan genomförde polisen i Norrort en höstlovssa­tsning för att förhindra inbrott.
FOTO: MOSTPHOTOS SATSNING. Tillsamman­s med Grannsamve­rkan genomförde polisen i Norrort en höstlovssa­tsning för att förhindra inbrott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden