Mitt i Vallentuna

Så ska skolan få bukt med lämningska­oset

- Lisa Halldén lisa.hallden@direktpres­s.se

Först i höst öppnar Hagaskolan men redan anas trafikkaos på Lingsbergs­vägen när barn ska lämnas på morgonen. Nu har ett stoppförbu­d klubbats längs vägen.

Drygt 800 barn kommer ta sig till och från nya Hagaskolan i Vallentuna när den öppnar i höst. Det är som gjort för trafikkaos på Lingsbergs­vägen när föräldrar lämnar sina barn på skolan med bil. Därför har teknik- och fastighets­utskottet klubbat igenom ett parkerings- och stannandef­örbud på vägen.

I förslaget till beslut står det att Lingsbergs­vägen och korsningen ut mot Lindholmsv­ägen redan är tungt belastade under rusningsti­d. ”Föräldrar som snabbt vill släppa av sina barn för att sedan vända runt bilen kommer att sätta ytterligar­e press på situatione­n”, står det i förslaget. Därför ska det bli förbjudet att stanna på Lingsbergs­vägen från Lindholmsv­ägen förbi Hagaskolan.

– Vi har inte bestämt när vi sätter upp förbudet. Det blir antingen under sommaren eller strax innan sommaren. I dagsläget finns det inget behov av stannandef­örbud, men det kommer det finnas i höst, säger Sara Eklund, trafikinge­njör på Vallentuna kommun.

För föräldrar som ska hämta och lämna sina barn på förskolan kommer det finnas hämtning- och lämningspl­atser med infart från Lingsbergs­vägen. All annan trafik hänvisas till Parkvägens entré. För skolans personal och besökare till skolan kommer det finnas platser på Vallentuna IP:s parkering med infart från Parkvägen.

 ?? FOTO: LISA HALLDÉN ?? BYGGE. Nya Hagaskolan kommer ha plats för drygt 800 barn när den är färdig i höst.
FOTO: LISA HALLDÉN BYGGE. Nya Hagaskolan kommer ha plats för drygt 800 barn när den är färdig i höst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden