Mitt i Vallentuna

HÄNG MED EN TIMME I NYA ÅBY ÄNGAR

Vad händer i det nya området som vuxit fram öster om Vallentuna centrum? Vi bestämde oss för att kolla läget och hängde en timme i Åby ängar, i vår nya serie En timme i Norrort. Var borde vi bege oss härnäst? Mejla ditt tips till norrort@direktpres­s.se!

- Text: Ella Söderberg | Foto: Mikael Andersson

NÄRMARE SLÄKTEN

Agneta Edlund parkerar sin bil hemma i Åby ängar. Hon trivs i området, och flyttade hit från Uppsala. – Jag har släkt och familj här, och flyttade hit i maj förra året, berättar Agneta.

Lite längre bort är arbetet i full gång med att få klart de sista husen.

– Det är ju lite av en byggarbets­plats, så grävskopor­na låter lite. Men det är trevligt att det växer upp, och att husen är olika med en smakfull färgsättni­ng, säger Agneta.

Och även hon passar på att påpeka nöjet med den stora balkong hon har.

– Den är härlig, och sen så är det ju nära till både centrum och Roslagsban­an.

BRA MED HYRESRÄTTE­R

Alexander Keber och dottern Isabella Keber har precis gått ur sin bil bilen och ska upp till lägenheten. De flyttade hit från Upplands Väsby. – Det är närmare till skolan för mig, säger Isabella. Familjen bor i en av hyresrätte­rna, och tycker det är bra att det äntligen har byggts några.

– Vi har velat flytta hit länge. Tidigare var det ju bara skog här, så det är lite olikt hur det såg ut förut. Men vi gillar området, det är närmare till både stan och till jobbet, säger han.

MORMOR HÄMTAR

På den nya förskolan ska Ellinor, 2 år, gå hem för dagen. Det är mormor Regina Bergengren som hämtar, vilket är praktiskt då hon bor i huset bredvid. – Jag har bott här sedan april förra året, och hjälper till att hämta Ellinor en gång i veckan, berättar hon.

Hon är nöjd med det nya området som växt fram i Åby Ängar. Och den största fördelen?

– Där uppe är min balkong, titta vad stor den är, säger hon och pekar upp mot huset.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? I området finns en gård där barnen kan leka.
I området finns en gård där barnen kan leka.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden