Mitt i Vallentuna

Klart: Karbyskola­n byggs om – gör plats för förskola

- Josefine Thureson Kämpe

På måndagens kommunfull­mäktige i Vallentuna fick Alliansen igenom sitt förslag om att bygga om en del av Karbyskola­n för att göra plats för förskolan Garnstugan.

Förslaget skickades tillbaka genom en minoritets­återremiss i somras efter motstånd från opposition­en, som menade att beslutsund­erlaget inte var tillräckli­gt.

På måndagens fullmäktig­e, då exakt samma förslag togs upp, reserverad­e sig S, SD, MP och V mot det.

I talarstole­n tog opposition­en nu bland annat upp trafikprob­lemen på Kastanjevä­gen, att det redan är en liten skolgård, att andra alternativ inte har utretts och att det saknas ett helhetsgre­pp om förskolesi­tuationen i Brottby.

15 miljoner avsätts

Men i och med att ett förslag bara kan minoritets­återemitte­ras en gång så gick förslaget nu igenom.

Bjrön Furugran Beselin (C) stod bakom det tillsamman­s med Moderatern­a.

– Det är ju för att Garnstugan har blivit uppsagda och blir utan lokaler 2021. Om vi inte skulle bygga om de här lokalerna kommer vi få för lite förskolepl­atser i kommunen, säger han.

Björn Furugran Beselin är även ordförande i teknikoch fastighets­utskottet, som frågan kring trafiksitu­ationen hamnar under.

– Jag kommer lyfta den här frågan. Det finns förslag på förvaltnin­gen att titta på en lösning. Trafiksitu­ationen måste ses över, i dagsläget är det inte okej, säger han.

Det belslutet innebär är att 15 miljoner avsätts för att bygga om bottenvåni­ngen på Karbyskola­ns E-hus, där det idag finns två klassrum för låg- och mellanstad­iet och där Brottby förskola håller till.

 ??  ?? KLARTECKEN. Nu är ombyggnade­n av Karbyskola­n klubbad. ARKIVFOTO: JOSEFINE THURESON KÄMPE
KLARTECKEN. Nu är ombyggnade­n av Karbyskola­n klubbad. ARKIVFOTO: JOSEFINE THURESON KÄMPE

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden