Mitt i Vallentuna

Tips på böcker med koppling till Vallentuna.

Självhjälp­sbok Jakten på gudstron Så passar du drakar

- VALLENTUNA Charlotte Arwedsson 070-787 20 78 charlotte.arwedsson@direktpres­s.se

Har du inte fått nog av bokläsning under semestern? Här får du tips på fyra böcker med Vallentuna­koppling.

● Anna Bendréus Kinding,

”En i gänget?” (2019).

Första boken i serien om Sanna på Tallåsen. Den riktar sig till alla hästintres­serade killar och tjejer i bokslukarå­ldern. ”Vilket ridläger!” är den andra, fristående delen. Författare­n, som är bosatt i Vallentuna, är veterinär och mamma till tre barn som också gillar hästar. Anna Bendréus Kinding har även skrivit ”Se upp för Prosit!”.

● Cecilia de Lacerda ”En sak i sänder! Din egen guide till psykologis­k hållbarhet” (2020).

Ställer dina tankar till det för dig? Slår självhatet till alltför ofta? Lovar du dig själv att göra förändring­ar i ditt liv och ger upp efter tre veckor? Psykologen och psykoterap­euten Cecilia de Lacerda är bosatt i Vallentuna och har skrivit en självhjälp­sbok för den som vill undersöka ”hur du tänker, känner och beter dig”.

Det är också en bok om kampen mellan det onda och det goda.

● Majken Öst-Söderlund

”Ett nytt namn” (2019)

”Det är länge sedan hon lämnade hembyn i Österbotte­n. Föräldrarn­a är döda.

Barnatron har somnat in. En morgon upptäcker hon på Facebook att Betel är rivet. Barndomska­pellet är tömt, skändat och fördärvat. Hon har länge misstänkt att hennes gudsbild varit en billig hötorgskop­ia, snabbt skissad med ängslans kritstreck.” Så beskrivs Finlandsbö­rdiga Vallentuna­bon och frilansjou­rnalisten Majken Öst-Söderlunds andra bok. Den första heter ”Det enda jag vet” (2013).

● Anna Fogelberg ”Drakgården” (2018) 9–12 år

”Drakgården” handlar om syskonen Tilia Emilia och Viljam som av en tillfällig­het hamnar på en drakgård. Där måste de arbeta hela dagarna med att ta hand om gigantiska drakar som dessutom är mycket farliga. Det är också en bok om kampen mellan det onda och det goda. Ungdoms- och mångspråks­biblioteka­rien Anna Fogelberg bor i Vallentuna och har även skrivit om Soltrollet och Herr Bondböna i tre böcker om diket, där ”Svansar i diket” är den senaste.

 ??  ??
 ?? FOTO: VALLENTUNA KOMMUN ?? BOKTIPS. Vill du läsa något med Vallentuna­koppling? Dessa böcker är skrivna av författare bosatta i Vallentuna.
FOTO: VALLENTUNA KOMMUN BOKTIPS. Vill du läsa något med Vallentuna­koppling? Dessa böcker är skrivna av författare bosatta i Vallentuna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden