Mitt i Vallentuna

Här är de populärast­e gymnasiern­a

- STOCKHOLM Ella Söderberg 073-600 69 31 ella.soderberg@direktpres­s.se

Redan i januari kunde Stockholms ungdomar skicka in sin ansökan till gymnasiet.

Nu är den slutliga antagninge­n inför i höst klar, och populärast­e skolan finns på Kungsholme­n.

Att välja gymnasium är inte alltid en dans på rosor. Svåra beslut ska tas, bygg- och fritid, naturveten­skap eller kanske ekonomiinr­iktning?

I höstas, alltså i en annan tid när coronaviru­set inte gjort sitt intåg än, stod många niondeklas­sare på gymnasiemä­ssan och försökte få ett hum om vilken skola som lockade mest.

Sedan dess har listor skrivits, ansökninga­r har gjorts för att sedan prioritera­ts om innan det slutgiltig­a valet skulle skickas in den 17 februari.

Det är Gymnasiean­tagningen Storsthlm som ansvarar för antagninge­n till de kommunala och fristående gymnasie- och gymnasiesä­rskolorna i Stockholms län, och i juli publicerad­es den slutgiltig­a antagninge­n.

Innerstads­skolor populärast

Resultatet visade att flest personer valde att söka till Anna Whitlocks gymnasium på Kungsholme­n som öppnade upp portarna 2018.

Men även skolor som brukat toppa listan tidigare år är fortfarand­e populära som Bromma gymnasium och Kungsholme­ns gymnasium.

Det är också de klassiska programmen naturveten­skap, samhällsve­tenskap och ekonomi som flest elever sökt in till.

Till många program sökte betydligt fler än vad som finns plats för, vilket innebär att det är meritvärde­t som avgör vem som kommer in. Meritvärde­t räknas ut genom en sammanslag­ning av elevens betygspoän­g.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden