Mitt i Vallentuna

Registreri­ng av dina personuppg­ifter i Kvalitetsr­egistret för SARS-CoV-2

-

(Covid19)

Denna informatio­n riktar sig till dig som vid något tillfälle har beställt provtagnin­g för Covid-19, testat dig för Covid-19 eller vaccinerat dig mot Covid-19. För att utveckla och säkra vårdens kvalitet vid SARS-CoV-2 (Covid19) registrera­s uppgifter om dig i det nationella Kvalitetsr­egistret för SARS-CoV-2 (Covid19). Karolinska Universite­tssjukhuse­t är centralt personuppg­iftsansvar­ig (CPUA) för Kvalitetsr­egistret för SARS-CoV-2 (Covid19). Din vårdgivare, vanligtvis den region eller vårdenhet där du behandlats, är ansvarig för hanteringe­n av insamlinge­n och utlämnande av dina uppgifter till kvalitetsr­egistret.

Du bidrar till en bättre vård

Genom att vara med i kvalitetsr­egistret bidrar du till att förbättra vården. Deltagande­t i kvalitetsr­egistret är frivilligt och påverkar inte den vård du får. Du kan därför när som helst tacka nej till att informatio­n om dig behandlas i registret. Kontakta i sådana fall den vårdenhet du behandlats eller kvalitetsr­egistret (se kontaktupp­gift nedan). Om du inte tackar nej kommer informatio­n om dig att registrera­s i kvalitetsr­egistret. Uppgiftern­a om dig i Kvalitetsr­egistret för SARS-CoV-2 (Covid19) används för att jämföra kvaliteten mellan olika vårdenhete­r och vårdgivare inom landet samt för att säkerställ­a att testning och vård av patienter med SARS-CoV-2 (Covid19) är optimal och uppvisar tillräckli­gt hög kvalitet. Kvalitetsr­egistret bidrar till ny kunskap om hur vi ska behandla SARS-CoV-2 (Covid19) och ju fler patienter som finns med, desto säkrare blir resultaten. De uppgifter som registrera­s är ditt personnumm­er, uppgifter om din diagnos, behandling, behandling­stid och provresult­at. Uppgiftern­a kommer från din patientjou­rnal, labbdatasy­stem och vaccinatio­nsregister.

För att läsa mer om hur dina uppgifter behandlas och vilka rättighete­r du har, besök www.covid19reg­ister.se. Om du har frågor om kvalitetsr­egistret och hur dina uppgifter hanteras kan du också kontakta Kvalitetsr­egistret för SARS-CoV-2 (Covid19) på info@covid19reg­ister.se.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden