Mitt i Vallentuna

Flera avåkningar i Vallentuna

- Louise Kristoffer­sson 08-550 551 19 louise.kristoffer­sson@mitti.se

Sedan ersättning­sbussarna sattes in har flera av dem kört av vägen i Frösunda och Kårsta.

Den första avåkningen ägde rum på måndagskvä­llen i förra veckan i Frösunda, när en buss körde av vägen efter Torsholma vid Gottröraku­rvan.

– Den fick möte av en bilist som körde fort. Bussens förare blev tvungen att gå åt sidan och ut i gräset för att undvika att krocka, skriver Andreas Strömberg på SL:s presstjäns­t.

I bussen fanns enligt Strömberg bara fyra passagerar­e. Ingen av dem skadades.

SL:s bedömning är att det är säkert att köra i området.

– Men även bilister och andra medtrafika­nter måste köra trafiksäke­rt genom att hålla hastighets­begränsnin­gar och göra riskfria omkörninga­r.

Överväger ni att ändra rutten?

– Inför varje planering av bussturer gör vi en säkerhetsb­edömning.

På lördagen var det dags igen, denna gång på Kårsta byväg. Och i måndags körde bussen ännu en gång av vägen i Gottröraku­rvan vid Torsholma.

– Det var samma sak i båda fallen, säger Thomas Charrier, pressansva­rig på Transdev. Bussen fick möte i kurvan och bilen körde lite fort. Bussförare­n fick svänga åt höger för att undvika krock och hamnade i diket.

Fyra ombord

Vid Kårstaby fanns fyra passagerar­e ombord. Ingen av dem skadades och de kunde åka vidare med nästa buss. Under den andra avkörninge­n i Torsholma var bara bussförare­n ombord.

– SL har ordinarie trafik på de här vägarna, så de är inte för smala för busstrafik. Men kanske behöver medtrafika­nterna räkna med att de kan möta bussar oftare under sommaren och köra lite saktare.

Ersättning­sbussarna kör fram till den 15 augusti när Roslagsban­an öppnar igen.

 ?? FOTO: ANTON KYHLBÄCK ?? ERSÄTTNING­SBUSS.
Går sommaren 2022 istället för Roslagsban­an.
FOTO: ANTON KYHLBÄCK ERSÄTTNING­SBUSS. Går sommaren 2022 istället för Roslagsban­an.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden