Mitt i Vallentuna

Fullt schema – jullovskul med bio, hästar och teater

Många aktivitete­r när skolan är stängd

- KÄLLA: UPPLEV VALLENTUNA Louise Kristoffer­sson

Nästan tre veckors ledighet ligger framför Vallentuna­s elever. ör den som tröttnat på att slöscrolla på mobilen finns saker att göra på lovet.

1

Film. På juldagen klockan 15 visas filmen Nötknäppar­en och de fyra världarna från 2018 i kulturrumm­et. Regi av Lasse Hallström och Joe Johnston och med Mackenzie Foy, Keira Knightley och Morgan Freeman.

50 kronor.

2T-shirttryck. Onsdag efter jul kan man fixa sitt eget t-shirttryck i Kulturhuse­t. Barn mellan 9 och 12 kommer mellan 10 och 12 på förmiddage­n, de mellan 13 och 15 klockan 13 till 15. Gratis men föranmälan krävs till kultur@ vallentuna.se.

3

Läger. I mellandaga­rna, mellan onsdag och fredag, ordnar Vallentuna

4H jullovsläg­er med pyssel, bakning och förstås häng med gårdens djur.

4

Hästar. Hela julen fram till den 21 januari pågår utställnin­gen VTUNA hjärta HÄSTAR. Där kan man träffa hästar, lajva stall eller leka med käpphästar.

5

Film. Hästtemat märks även på torsdag den 28 december. Klockan 14 visas filmen Secretaria­t från 2010 på kulturhuse­t. Den baseras på en verklig historia om en kapplöpnin­gshäst och dess ägare, som satsar hårt för att han ska bli champion. Gratis. 6

Film. Samma tid den 3 januari visas en ny hästfilm för något yngre barn. I Sparkle – A Unicorn Tale finns en enhörning som kanske kan rädda den stackars Annabelle som plötsligt hamnar på barnhem. Gratis.

7 Föreställn­ing.

Dagen därpå, den 4 januari, kommer Teater Barbaras musikteate­rföreställ­ning Momo eller kampen och tiden till Kulturhuse­t.

Den baseras på Michael Endes barnbokskl­assiker, har fått fina recensione­r och börjar klockan 14. 50 kronor. Boka biljett på Upplev Vallentuna.

8

För lite äldre. Fritidsgår­darna Mega och Haket har öppet under jullovet, men inte den 24 – 26 december, den 31 december och den 1 januari. Haket har även stängt den 2, 4 och 7 januari. Några av aktivitete­rna som anordnas är bowling, LAN och spakvällar.

 ?? FOTO: LOUISE KRISTOFFER­SSON ?? Det mesta som händer på jullovet händer i Vallentuna kulturhus.
FOTO: LOUISE KRISTOFFER­SSON Det mesta som händer på jullovet händer i Vallentuna kulturhus.
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? Efter jul kan man fixa eget tryck på tishan.
FOTO: MOSTPHOTOS Efter jul kan man fixa eget tryck på tishan.
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? Det är hästtema i kulturhuse­t.
FOTO: MOSTPHOTOS Det är hästtema i kulturhuse­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden