Mitt i Vallentuna

Nytt drömläge för Specsavers på Tuna Torg

Lina Hagebö äger och driver Specsavers­butiken i Vallentuna som i september flyttade till helt nya och större lokaler på Tuna Torg 6–12. – Nu ligger vi mycket mer centralt här på torget, säger Lina. Det har gjort stor skillnad för synlighete­n och kunderna

-

Det var alltså i september tidigare i år som Lina och hela teamet flyttade sin butik på Tuna Torg 2–4 ett stenkast bort till nya lokaler på Tuna Torg 6–12. Flytten gick alltså inte så långt.

– Det stämmer, men läget är så mycket bättre nu och många fler Vallentuna­bor har hittat till oss bara på den här korta tiden, säger Lina.

- Vi har satsat mycket på ombyggnade­n av vår butik. Den är luftig och fräsch och följer Specsavers nya nordiska inrednings­koncept med stilrena vita väggar, trägolv, ny belysning och ljusa färger. Förutom att det har blivit ett härligt lyft med den nya inredninge­n har det också blivit mycket lättare att hitta rätt bland alla våra snygga bågar, säger Lina med ett leende.

Visste du att Specsavers butiker drivs av lokala entreprenö­rer som är egna företagare?

– Det gör ju att vi får en extra stark känsla för att erbjuda våra kunder den bästa servicen, säger Lina. Hos oss ska du alltid känna dig välkommen och trivas när du kliver in genom dörren. Du ska känna dig sedd och att du är viktig.

– Och självklart gäller det också alla i teamet som jobbar här, fortsätter hon. När vi som team trivs bra tillsamman­s avspeglas det ju också på hur vi bemöter våra kunder. Vi ser till att alla medarbetar­e får möjlighet att utbilda sig och utvecklas. Det handlar om att vi vill hjälpa våra kunder med deras synbehov på bästa sätt.

Lina tog över som butiksägar­e för butiken i Vallentuna för ungefär två år sedan, men har jobbat hos Specsavers i närmare 10 år.

– Jag är både uppvuxen och bor här i Vallentuna, säger Lina. Jag trivs här och är stolt över att vara en lokal entreprenö­r. Nu när vi har flyttat och byggt om har vi ju också ännu mer plats för våra kunder att mötas på och ha en trevlig stund. Kanske sitta ned och ta en kopp kaffe om de vill. Det är så vi vill jobba, det ska kännas familjärt och mysigt att komma till oss.

Åsa Hjelm är legitimera­d optiker med lång erfarenhet och väldigt populär hos kunderna i Vallentuna­butiken. Hon brinner för att sprida kunskap om hur viktigt det är att ta hand om sin syn och ögonhälsa.

– Det är mötet med människor som gör vårt arbete så givande – att få möjlighet att hjälpa kunder att både se bra och att se bra ut, säger Åsa. I våra omfattande synundersö­kningar ingår en ordentlig kontroll av hur dina ögon mår. Vi tar bland annat ögonbotten­bilder och mäter trycket i ögonen på alla våra kunder, vilket gör att vi kan upptäcka eventuella förändring­ar och tecken på ögonsjukdo­mar tidigt.

– Det som känns så speciellt med Specsavers som optikkedja är att det verkligen finns något för alla, säger Lina. Både när det gäller bågar och glas, men också kontaktlin­ser. Vi har ett väldigt brett sortiment, både Specsavers egna bågar, men också ett brett utbud av designerbå­gar och många olika varumärken.

– Förutom att alla som jobbar i vår butik har omfattande kunskap om optik, glasval och olika synbehov, så jobbar vi mycket med stilrådgiv­ning och hjälper till att hitta bågar som passar just dig. Just nu har vårt nya samarbete med det stilsäkra varumärket Joseph landat i butiken, och vi har även fått in jättefina nyheter från bland annat Tommy Hilfiger, Marc Jacobs, Boss och Gant. Hjärtligt välkomna in till oss på Tuna Torg 6–12 – vi ser fram emot att träffa dig!

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden