Mitt i Vallentuna

Misstänkt mordförsök efter bråk

- Louise Kristoffer­sson

En man i 40-årsåldern hotade att döda en annan man med yxa. Därefter blev han svårt misshandla­d med en golfklubba.

Nu åtalas båda misstänkta gärningsmä­nnen.

VALLENTUNA

Det var i början av augusti som polisen efter larm ryckte ut till ett industriom­råde i Vallentuna, där en man i 35-årsåldern befann sig med en öppen skallfrakt­ur.

Den som ska ha misshandla­t mannen var borta men vittnen berättade att offret blivit slagen med en golfklubba. Offret flögs till sjukhus i ambulanshe­likopter.

Flera vittnen

Polisens utredning visar att 35-åringen innan dess själv varit hotfull mot en tredje person. Han ska ha hotat att döda denne och sprungit efter honom med en lyft yxa.

Sex vittnen har kunnat berätta för polisen om det som utspelade sig och om bakgrunden till våldet. Dit hör en konflikt om en bil som en närstående till en av de inblandade ägde.

En månad efteråt kunde mannen i 40-årsåldern gripas. Han åtalas nu för mordförsök. Åklagaren hävdar i åtalet att det var en ren slump att offret, som fick svåra skador, inte dog.

Mannen med yxan åtalas samtidigt för grovt olaga hot.

Undersöks av SKL

Åklagaren kan förutom förhör med vittnena bland annat stödja sig på en övervaknin­gsfilm från lokalen där man först ser en man jaga en annan med yxa för att sedan hejdas och avväpnas. Därefter blir han slagen i huvudet och faller i marken. I utredninge­n finns också chattar i de åtalades telefoner, den beslagtagn­a yxan och golfklubba­n som undersökts av SKL, Statens kriminalte­kniska laboratori­um och dokumentat­ion av den misshandla­de mannens skador.

Både den mordåtalad­e mannen och mannen med yxan nekar till brott. Den mordåtalad­e åberopar nödvärn.

 ?? FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ?? En omfattande utredning har lett fram till åtalet mot de två männen.
FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN En omfattande utredning har lett fram till åtalet mot de två männen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden