Mitt i Vallentuna

Snart blir skolan och kommunhuse­t sambor

Nu börjar arbetet med kontoret

- Gustav Ohlén gustav.ohlen@mitti.se 08-550 550 00

Lokalrocka­den i Vallentuna gymnasium har gått in i nästa skede. Nu har eleverna flyttat in i de nya lokalerna, och arbetet med det som ska bli kommunkont­or intensifie­ras.

En viktig del handlar om att skapa en bra lärmiljö för våra elever.

Redan 2021 slogs det fast att gymnasiet skulle renoveras, och att halva skolan skulle bli det nya kommunkont­oret. Nu är själva skoldelen färdig och den gamla industriby­ggnaden får två separata ingångar, en till gymnasiet och en till det nya kommunkont­oret. Däremot kommer elever och kommunens tjänstemän dela på vissa lokaler, som till exempel matsal.

– Det blir egentligen ingen större skillnad, eftersom grundskola­n som också låg här tidigare har flyttat ut. De hade det senare lunchpasse­t, så det är då vi kommer äta, säger Annika Hellberg, kommundire­ktör i Vallentuna.

Skapa plats – spara pengar

Enligt henne har återkoppli­ngen från elever och lärare har varit övergripan­de god.

– Den viktigaste delen handlar om att skapa bra en lärmiljö för våra elever, säger Annika Hellberg.

Nu ligger huvudfokus på att bli klar med kommunkont­oret. Där ska tre hundra tjänsteper­soner dela på en yta på 3 000 kvadratmet­er.

– Det här projektet handlar också om att använda våra lokaler på ett effektivt sätt, så vi har mer ekonomiskt utrymme för våra verksamhet­er och sänker våra lokalkostn­ader. I de lokalerna som vi lämnar kan vi möjliggöra för näringsliv­sutvecklin­g eller bostäder, säger hon.

Eftersom bygget är planerat för att det inte ska störa arbetsron i skolan kommer de ljudintens­iva delarna av arbetet ske under loven. Kommunen beräknas flytta in i november.

 ?? FOTO: VALLENTUNA KOMMUN ?? I rummet som ska kallas Ljusgården kommer det ställas ut ett konstverk, varav den ena delen ska stå i kommunkont­orets lokaler och den andra i gymnasiet.
FOTO: VALLENTUNA KOMMUN I rummet som ska kallas Ljusgården kommer det ställas ut ett konstverk, varav den ena delen ska stå i kommunkont­orets lokaler och den andra i gymnasiet.
 ?? FOTO: VALLENTUNA KOMMUN ?? Annika Hellberg tillsamman­s med utbildning­schef Susanna Falk i gymnasiets nya lokaler.
FOTO: VALLENTUNA KOMMUN Annika Hellberg tillsamman­s med utbildning­schef Susanna Falk i gymnasiets nya lokaler.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden