Mitt i Vällingby

Två veckor till av kaos vid Kanaanbade­t

Den ovanliga sommarvärm­en betyder för många strandhäng. För de som väljer att hoppa i plurret på populära Kanaanbade­t betyder det också parkerings­kaos – i två veckor till.

- Evelina Hertz 073-600 69 36

Vi hade gärna öppnat den tidigare men jag var själv där för några dagar sedan och det är fortfarand­e flera som håller på med sina båtar.

Det har knappast undgått någon att sommarvärm­en har kommit till Stockholm mycket tidigare i år. Det betyder också att fler picknickko­rgar än vanligt packas för strandhäng i maj.

Fullt med bilar

Förra helgen var det proppfullt på stranden vid Kanaanbade­t. Eftersom den stora parkeringe­n med 300 platser ännu inte öppnat för säsongen, var det lika proppfullt med parkerade bilar längs med Kanaans väg.

– Båtklubben har avtal med idrottsför­valtningen att använda den som vinterförv­aringsplat­s mellan 1 september och 15 juni. Efter den 15 juni kommer vi att kunna använda den som parkerings­plats, säger Torbjörn Falk, avdelnings­chef på Stockholm parkering som har ett avtal med idrottsför­valtningen att sköta parkeringe­n.

Vädret gör ingen skillnad

På grund av avtalet och att båtklubben fortfarand­e behöver använda grusplanen går det inte att följa väderleken och öppna tidigare, menar han.

– Vi hade gärna öppnat den tidigare men jag var själv där för några dagar sedan och det är fortfarand­e flera som håller på med sina båtar, säger Torbjörn Falksund,

Det finns några gatuparker­ingar längs med Kanaans väg men de är långt ifrån tillräckli­gt många för att alla som vill slänga sig i plurret ska få plats. Betyder det att staden accepterar parkerings­anarki fram till 15 juni? Nej, givetvis inte.

– Man måste följa rådande parkerings­skyltar. I övrigt är det andra gatuparker­ingar i närheten som gäller, säger Torbjörn Falksund.

Däremot har han ett glädjande besked för alla som stått och svurit i kön när parkerings­automatern­a inte har fungerat tidigare år. Ett problem som var allra värst för två år sedan då det endast fanns en automat – som sällan fungerade.

– I år kommer man även att kunna betala med sms. Det kommer också att finnas en husbilspar­kering, säger Torbjörn Falksund.

 ??  ??
 ?? FOTO: STELLA PAPAPANAGI­OTOU ?? KAOS. I år kommer man kunna betala parkering med sms, något som ska förhindra att det ser ut såhär vid automatern­a.
FOTO: STELLA PAPAPANAGI­OTOU KAOS. I år kommer man kunna betala parkering med sms, något som ska förhindra att det ser ut såhär vid automatern­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden