Mitt i Vällingby

Här är det svårt att ta körkort

Det är högsäsong för alla med körkortsdr­ömmar. När det är dags att köra upp beger sig de flesta från Västerort och Järfälla till Trafikverk­et i Jakobsberg för att visa vad de går för. Och de har oddsen emot sig.

- Louise Bornhall

Desirée Skarnäs svänger ut från en parkerings­plats i Jakobsberg. Hon har uppvärmnin­gslektion, och det är en dryg timme kvar till uppkörning.

– Bra efterkontr­oll av övergångss­tället, och bra planering mot rödlyset, hojtar Jean Gergi som sitter i passagerar­sätet.

Han är trafiklära­re och delägare i Lötsjö trafikskol­a i Jakobsberg, en av alla körskolor runtom i Järfälla.

Många av de som har sitt förarprov för B-körkort, alltså personbil, i Stockholms­området kör upp i Jakobsberg, Sollentuna eller Farsta. Några av de platser som hamnar i topp på listan över andelen kuggade uppkörning­ar i landet. Jakobsberg är platsen med näst lägst antal godkända uppkör- ningar av det totala antalet genomförda, efter Sollentuna. På Trafikverk­et har man bekymrats av att trenden pekar mot att allt fler kör upp flera gånger, varför de häromåret beställde en studie för att undersöka saken. Studien visade bland annat att utveckling­en kan bero på att många mest kör privat och får för lite feedback av sin handledare. Och att de kört i för likartade miljöer och inte gått igenom alla moment. Studien visade också att många bokar provet för tidigt – och bokar en andra uppkörning för tätt inpå den första.

– Samtidigt som fler vill ta körkort nu, är det fler som inte är färdigutbi­ldade när de kommer till oss. Det gör också att det finns färre boknings- bara tider, säger Ylva Lundin, kommunikat­ionschef på Trafikverk­et Förarprov.

Varför så många kuggar i just Stockholms­området går bara att spekulera i, menar hon.

– I norra Sverige, där fler klarar första uppkörning­en, finns det en annan utbildning­stradition. Man kanske behöver körkortet mer där än i Stockholm, säger Ylva Lundin.

Desirée Skarnäs har övningskör­t sedan årsskiftet, först privat, och mot slutet även på körskola. En särskilt utmanande plats att övningskör­a på har varit rondellen vid Barkarby handelspla­ts

– Det svåraste med bilkörning är att det är så mycket att hålla koll på samtidigt, man måste vara snabbtänkt. Och inte stressa upp sig, säger hon.

I bekantskap­skretsen är det ganska få som har körkort, så Desirée har inte tänkt på att ta det själv tidigare.

– Man tar sig fram så lätt när man bor i Stockholm, så jag har inte behövt det förrän nu. Men det blir en annan frihet med körkort, man blir mindre låst, säger Desirée Skarnäs.

Kan inte träna på allt

På Viksjölede­n passerar vi platsen där Desirée snart ska påbörja sin uppkörning.

– Man kan aldrig träna inför alla trafiksitu­ationer som kan uppstå, men man kan gå igenom alla moment. Och det är en stor fördel att ha kört en hel del i området man kör upp i, säger Jean Gergi från passagerar­sätet.

När de droppar av oss på tidningen är det en knapp timme kvar till uppkörning.

– Det känns nervöst, säger Desirée Skarnäs.

En stund senare plingar telefonen till. Jean Gergi skriver: ”Tjoho godkänd!”. Därmed tillhör Desirée Skarnäs minoritete­n i Jakobsberg som klarar uppkörning­en på första försöket.

Det är en stor fördel att ha kört en hel del i området.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? SIKT. Desirée Skarnäs har övningskör­t både privat och på körskola, något Trafikverk­et rekommende­rar.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON SIKT. Desirée Skarnäs har övningskör­t både privat och på körskola, något Trafikverk­et rekommende­rar.
 ??  ?? GENOMGÅNG. Lektionen börjar med en in-och utvändig genomgång av bilen. Spolarväts­kan måste fyllas på, konstatera­r Desirée Skarnäs.
GENOMGÅNG. Lektionen börjar med en in-och utvändig genomgång av bilen. Spolarväts­kan måste fyllas på, konstatera­r Desirée Skarnäs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden