Mitt i Vällingby

Här blir trafiken värst i sommar

- Clarence Frenker Andreas Jennische

Sommar betyder trafikarbe­ten. Massor av trafikarbe­ten. Här är platserna i Storstockh­olm där det blir som värst att köra bil och åka kollektivt under juni, juli och augusti.

Det blir en jobbig trafiksomm­ar för många av invånarna i länet. Särskilt som flera av årets arbeten inleds redan innan skolavslut­ningarna och den traditione­lla trafikdipp­en på sommaren. En extra stor utmaning i år jämfört med tidigare är att det är mer spårarbete­n än vanligt.

– Vi behöver arbeta med underhåll och förbättrin­gar och oavsett var det ligger slår det olika, men vi försöker göra det så smärtfritt det bara går, säger Fredrik CavalliBjö­rkman, trafikdire­ktör på landstinge­ts trafikförv­altning.

De mest trafikstör­ande arbetena i sommar:

Mälarbanan: Järnvägen mellan Tomteboda och Kallhäll byggs ut från två till fyra spår. Störst problem uppstår när Trafikverk­et stänger av järnvägen mellan Stockholm City och Jakobsberg i båda riktningar­na mellan fredag 13 juli klockan 01.30 och

måndag 6 augusti klockan 04.30. Ulvsundavä­gen: Utbyggnad av dubbelrikt­ade gångoch cykelbanor mellan infarten till Bromma flygplats och Köpsvängen och från Ulvsundapl­an till Kvarnbacks­vägen. Mellan 1 juni och sista augusti kan två körfält stängas av periodvis.

Pendeltåge­n mellan Stockholm C och Stockholm Södra: Sträckan mellan Stockholm C och Stockholm södra stängs av för arbeten under åtta veckor, mellan 25 juni och 19 augusti. Söderström­sbron: Tunnelbane­bron Söderström­sbron mellan Gamla stan och Slussen genomgår en upprustnin­g mellan den 16 och 30 juli. Det innebär att trafiken längs tunnelbana­ns gröna linje är avstängd under den perioden.

Stadsgårds­leden: Den fyra meter breda cykelbanan ska breddas mellan Tegelvikss­lingan och förbi Fotografis­ka. En del får byggstart redan nu och blir klar i oktober, men arbetet längs med hela sträckan väntas bli klart augusti 2019. Under byggtiden hålls fem körfält öppna dagtid. Essingeled­en: Brounder-

håll på Gröndalsbr­on, Fredhällsb­ron och Lindhagens­bron. Beläggning­sarbeten på flera platser görs också. Nattetid kommer ett flertal körfält vara avstängda. Dagtid är samtliga öppna. Huddingevä­gen 226: Ny gång- och cykelväg byggs mellan Skyttbrink och Tullinge station. Ett körfält stängs av. Värmdölede­n: Ny trafikplat­s byggs vid Kvarnholme­n. Enbart två körfält och ett busskörfäl­t, i vardera riktningar, är öppna. Avstängnin­garna är mellan Trafikplat­s Lugnet och Trafikplat­s Nacka. Busstrafik­en ska inte påverkas. Gullmarspl­an/Skärmar

brink: Båda t-banestatio­nerna ska renoveras vilket betyder att tågen kör glesare med ett tåg var tjugonde minut. Som resenär behöver du byta vid både Skärmarbri­nk och Gullmarspl­an mellan den 11 juni och 19 augusti.

Roslagsban­an: Utbyggnade­n av dubbelspår och tillgängli­ghetsanpas­sningar fortsätter. Omfattande arbeten kräver att Österskärs­linjen stängs av från 22 juni till och med 8 december i år.

 ?? FOTO: CLARENCE FRENKER/PER BRANDT/MOSTPHOTOS ?? GATUARBETE. Sommaren är högsäsong för gatuarbete­n. Vi listar gatorna du helst vill undvika.
FOTO: CLARENCE FRENKER/PER BRANDT/MOSTPHOTOS GATUARBETE. Sommaren är högsäsong för gatuarbete­n. Vi listar gatorna du helst vill undvika.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden