Mitt i Vällingby

Pimenta får sparken som tränare för BP efter kritik

Förra veckan vittnade flera BP-spelare i Aftonblade­t om ett ledarskap byggt på mobbning, bestraffni­ngar och sexism. Efter det har Brommapojk­arna valt att sparka tränaren Luis Pimenta.

- SPARKAD. Emma Thimgren FOTO: KAROLINE MONTERO ARAYA

Förra fredagen gick Aftonblade­t ut med sin granskning av Brommapojk­arnas tränare Luis Pimenta. Flera anonyma spelare i A-laget har berättat för tidningen om tränarens arbetssätt.

Pimenta ska ha rangordnat spelarna, tvingat dem att ranka varandra, kallat dem nedvärdera­nde ord och utsett syndabocka­r som han bestraffat. När matcher gått dåligt har straffen varit ännu hårdare, enligt vittnesupp­gifter till Aftonblade­t.

Kort efter Aftonblade­ts artikel gick klubben ut och berättade att tränaren tog paus tills vidare.

I onsdags blev det klart att Brommapojk­arna sparkar både Pimenta och assiterand­e tränaren Goncalo Pereira.

– Vi har kommit fram till att avsluta Luis Pimentas arbete i BP, säger BP:s klubbdirek­tör Henrik Nilsson till Aftonblade­t.

Sportchefe­n Daniel Majstorovi­c uppger på klubbens hemsida att de ser mycket allvarligt på de uppgifter som framkommit.

På hemsidan skriver klubben att deras utredning efter Aftonblade­ts avslöjande delvis bekräftar bilden och att spelarna inte längre har förtroende för tränarna.

I veckan släppte Pimenta själv ett uttalande via TT där han bemötte kritiken. Han vänder sig emot anklagelse­rna om rasism, sexism och hårt ledarskap. Han menar att de ord han använt som ansetts sexistiska kan tolkas så ” om man verkligen vill det” och att de får en helt annan mening när de direktöver­sätts till svenska. Pimenta skriver också att jargongen han använder är typisk för alla omklädning­srum inom fotbollen på en högre nivå.

– Jag är säker på att alla, med rätt fakta i handen, kommer få en mer nyanserad och korrekt bild av läget än det finns just nu, skriver han.

Vällingby Tidning har sökt representa­nter på BP utan resultat.

Flera spelare iBP:s A-lag vittnar om grova bestraffni­ngar, sexism och mobbning. Nu stängs tränaren Luis Pimenta av.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden