Mitt i Vällingby

Nya biografen i Blackan laddar för riktig filmhöst

Biograf Kaskad i Blackeberg kunde äntligen öppna för en månad sedan, och bemötandet har varit mycket positivt. Nu är förberedel­serna i full gång för höstens alla filmvisnin­gar.

- Emma Thimgren

Vi har tidigare skrivit om upprustnin­gen av den gamla biografen i Blackeberg som har anor från 1950-talet. Efter att inte ha använts som biograf under en lång tid har nu lokalen blivit upprustad med bidrag från Stockholms stad.

Hittills har man målat om väggarna, byggt en platå där besökare kan äta under filmvisnin­garna, lagt nya mattor, satt in nytt ljud och en ny projektor. Dessutom har möbler rustats upp. Mikaela Ribbheden, verksamhet­sledare på OffStockho­lm som driver biografen, är mycket nöjd med renovering­en.

– Vi är här, vi är i mål nu och det känns så häftigt. Det är en helt ny värld som öppnas upp för oss hos Kaskad, säger Mikaela Ribbheden.

Förra helgen visades Sveriges Oscarsbidr­ag 2018, Gräns, baserad på Blackeberg­sförfattar­en John Ajvide Lindqvists roman.

Och under hösten kommer film visas varje söndag samt vissa visningar mitt i veckan. På söndagar kom- mer både vuxenfilm och barnfilm visas. Dessutom ordnar de en filmfestiv­al i december för andra gången.

Vilka filmer som ska visas kommer medlemmarn­a få bestämma framöver.

– Det är många som tycker att det är roligt. Och vi får in många tips, säger Mikaela Ribbheden.

Men det är en bit kvar. För att slutföra renovering­arna kommer de ansöka om ett till bidrag från Svenska filminstit­utet.

– Vi kommer söka en ny omgång för att lägga matta och köpa in en ny duk nästa år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden