Mitt i Vällingby

När ska staden egentligen se över Hundlokegr­änd?

- Bengt, Vällingby

Jag passerar utmed Hundlokegr­änd både till fots eller cykel dagligen. I höstas sattes det upp skyltar och det målades markeringa­r. Om jag går från rondellen sett finns det en trottoar på Kuskgränd, därefter är det gångväg/cykelbana under viadukten. Vid vändplanen anges att gångbanan upphör och fortsätter utmed trottoaren utmed husen. Sedan I höjd med busshållpl­atsen korsas cykelbanan och fortsätter utmed Lövstaväge­ns trottoar fram till trafikljus­en. Därefter fortsätter gångvägen/cykelbanan mot Åkermyntan. Varför?

Jag tror det är en skrivbords­produkt och entreprenö­ren gör som de är tillsagda utan att tänka till. Nu visar det sig att det skapar konflikter. I och med att jag jobbar vid Åkermyntan möter jag många cyklister. Det är dock högertrafi­k så och det är inga problem. När jag går fortsätter jag givetvis på cykelbanan (som alla andra flanörer och barnvagnar) raka spåret en det känns lite otryggt även om jag går på högersida för att se cyklistern­a susa fram. Ibland möter jag gående och då blir det trängre för cyklistern­a. Det känns bättre när det finns en linje som avgränsar på ena sidan och jag finner inga skäl till att vi gående inte kunna traska vidare på den nyanlagda vägen, rak och bred som den är.

Skrev till Stockholms stad i höstas och de skulle se över situatione­n, men jag har inte märkt någon skillnad. Annars är det bra att det blir mer kontroll på bilarna. Av någon anledning är det helt ok att parkera mot körriktnin­gen på både Hundlokegr­änd och Kuskgränd, tror att om Europark lappar några bilar så upphör detta ofog.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? PARKERINGS­KAOS. Bilister använder cykelbanan vid Hundlokegr­änd som parkering, vilket upprör cykelpendl­are och andra boende i området.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON PARKERINGS­KAOS. Bilister använder cykelbanan vid Hundlokegr­änd som parkering, vilket upprör cykelpendl­are och andra boende i området.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden