Mitt i Vällingby

M minskar – S fortfarand­e störst

Enligt det preliminär­a valresulta­tet tappar Moderatern­a sex mandat i stadshuset. Det är även en trend i de valkretsar i Hässelby-Vällingby där partiet har starkast fäste.

- Evelina Hertz

Veckan efter valet ser det inte ut att ha blivit någon succé för Moderatern­a – varken i Stockholms kommun eller i Hässelby- Vällingby som stadsdel. Preliminär­t backar Moderatern­a med 6,2 procent i stadshuset och i Hässelby villastad där partiet är som starkast i stadsdelen tappar de mer än så, även om partiet fortfarand­e är störst där. Samtidigt ökar övriga allianspar­tier.

– Det känns inte bra och vi är besvikna. Utifrån den positiva valrörelse vi har haft så är jag förvånad för jag trodde att vi skulle göra ett bättre resultat, säger Bo Arkelsten (M), vice ordförande i Hässelby-Vällingby stadsdelsn­ämnd.

I det rödgrönros­a blocket är Miljöparti­et de stora förlorarna som ser ut att tappa 5,9 procent i stadshuset – ett resultat som även speglas i Hässelby-Vällingby. Även Socialdemo­kraterna tappar röster på flera platser där de annars är starka.

– Det kan ha många olika orsaker och dimensione­r och vi måste sätta oss ner och analysera varför det blir så. Men där vi tappar går Vänsterpar­tiet (läs mer här intill, reds anm.) uppåt så det kan bero på det och även ha med rikspoliti­ken att göra, säger Kadir Kasirga ( S), ordförande i Hässelby-Vällingby stadsdelsn­ämnd.

Däremot ökar S i en del av de valkretsar där Moderatern­a backar. I Yttre Västerort får den rödgrönros­a majoritete­n 54,1 procent av rösterna, jämfört med alliansens 35,5 procent.

 ?? BESVIKEN. ?? Bo Arkelsten (M), vice ordförande i Hässelby-Vällingby stadsdelsn­ämnd är besviken dagen efter valet 2018.
BESVIKEN. Bo Arkelsten (M), vice ordförande i Hässelby-Vällingby stadsdelsn­ämnd är besviken dagen efter valet 2018.
 ?? NÖJD. ?? Kadir Kasirga (S), ordförande i Hässelby-Vällingby är nöjd med valresulta­tet, trots att det rödgrönros­a blocket inte får egen majoritet i Stockholms stad.
NÖJD. Kadir Kasirga (S), ordförande i Hässelby-Vällingby är nöjd med valresulta­tet, trots att det rödgrönros­a blocket inte får egen majoritet i Stockholms stad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden