Mitt i Vällingby

Nu drar upprustnin­gen av Hässelby gårds torg igång

- Victor Malmcrona victor.malmcrona@direktpres­s.se

I sommar tar arbetet med att piffa upp Hässelby gårds torg fart. Bättre belysning, nya träd och nya möbler ska på plats för att öka trivsel och trygghet.

Tidigare har Ormängstor­get och parkstråke­t intill rustats upp. Nu har turen kommit till Hässelby gårds torg.

– Vi kommer att gräva på torget, riva upp befintliga plattor och ta bort möbler och papperskor­gar. Vi lägger nya plattor som ger torgytan ett lyft. Ställer ut nya bänkar och nya cykelställ och nya papperskor­gar, skriver Victor

Bengtsson, kommunikat­ör på trafikkont­oret, i ett mejl.

Marken ska höjdanpass­as

De metallramp­er som finns utanför butiksentr­éer tas bort, istället kommer marken att höjdanpass­as. Biltrafik in till torget kommer också att stängas av med hjälp av pollare.

– Genom nya växter och buskar, friskare träd, tillgängli­ga och lättorient­erade ytor, ny möblering, anpassad belysning och mindre trafik ska fler vilja vistas på torget större delen av dygnet, skriver Victor Bengtsson.

Arbetet sker i två etapper. Första sätter igång nu i sommar för att vara klart i november. Det området sträcker sig från tunnelbane­entrén till där Hässelbygå­rdsskolan tar vid.

Byggområde­na kommer att stängslas in efter hand. Gångpassag­er till butiker kommer dock lämnas öppna.

Tillfixnin­gen kommer innebära en hel del byggstök på torget i sommar, men alla butiker och restaurang­er ska ha öppet som vanligt och vara möjliga att besöka under hela byggtiden.

 ?? ARKIVFOTO: ANNA RÖNNQVIST ?? PIFFAS UPP. Upprustnin­g av Hässelby gårds torg ska öka trivseln och tryggheten i området.
ARKIVFOTO: ANNA RÖNNQVIST PIFFAS UPP. Upprustnin­g av Hässelby gårds torg ska öka trivseln och tryggheten i området.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden