Mitt i Vällingby

Hon har dansat med Will Smith

Hässelbybo­n Michelle Djohari har dansat på Londons största scener och synts i storfilm på bioduken. Vi pratade med Michelle för att höra hur det är att låta den inre stjärnan komma ut.

- Victor Malmcrona

Egentligen ville Michelle Djohari spela fotboll, men när föräldrarn­a sade nej till det så blev det dans istället. Det skulle visa sig vara lite av en lyckträff.

Michelle Djohari är född i Hässelby, men kärleken till dansen uppstod i Frankrike, där Michelle växte upp. När familjen sedan flyttade tillbaka till Sverige kom Michelle med på ett villkor: att hon skulle få gå på ett dansgymnas­ium.

Efter gymnasiet dansade Michelle på X-Factor och uppträdde på Sommarkrys­set. Men hon ville mer. Hon började spendera tid i Los Angeles, där hon tränade och gick på auditions.

– Los Angeles är dansens huvudstad. Där finns Hollywood och där spelas alla musikvideo­r in. Jag åkte dit för att se vad det var alla pratade om, och de är så duktiga där. Jag lärde mig dansa på ett helt nytt sätt, säger Michelle.

Testade lyckan i London

Efter tre år övergav Michelle Los Angeles och började jobba som säljare hemma i Sverige för att få in pengar. Men hon ville ge dans en till chans och stack den här gången till London. Där tog karriären fart.

Helt plötsligt stod Michelle där som dansare bakom Little Mix på O2 Arena i London, inför 20 000 personer.

En av de starkare minnena Michelle har var från när hon skulle dansa i den nya Aladdinfil­men.

– Först blev jag bortvald efter min audition. Jag tänkte

Lokala nyheter!

”Mamma har alltid varit stöttande och hjälpt mig. Det har betytt jättemycke­t”, säger Michelle Djohari.

Jag fick tårar i ögonen när jag såg först såg honom.

att det hade varit så kul att vara med, eftersom jag är iranier. Men så fick min agent ett samtal från producente­rna en månad senare, och de ville ha med mig. Jag blev så glad att jag började gråta.

Under inspelning­en träffade Michelle också en av sina stora idoler – Will Smith.

– Jag fick tårar i ögonen när jag först såg honom, och var tvungen att anstränga mig att komma ihåg att andas hålla mig profession­ell. Men vi stod och pratade och skrattade tillsamman­s, det var riktigt coolt.

Branschen stängde ned

Michelle var hemma i Hässelby och hälsade på sin mamma när coronaviru­set gjorde intåg i Europa. Nästan över en natt stängde hela nöjesbrans­chen ned, och Michelle bestämde sig för att stanna i Sverige.

– Det liv jag lever nu är helt annorlunda från det i London. Men jag har kontakt med mina agenter och bara väntar på att allt ska dra igång igen. Det är inte mer att göra än att hålla ut.

 ?? FOTO: LOUIS AHMED BENZOUITA ?? FRAMGÅNGSR­IK.
FOTO: LOUIS AHMED BENZOUITA FRAMGÅNGSR­IK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden