Mitt i Vasastan

Jag måste skriva SUPERTYDLI­GT

- Tomasz Pozar Tf Nyhetschef

Du har säkert hört det tusen gånger förr: ”allt går så snabbt i dag”, höga toner, snabba Twitter-budskap och allt fler som skriker allt högre för att nå din uppmärksam­het. Få dig att titta upp. TITTA HÄR! PÅ MIG! TITTA RÅ’! Även vi på vår lokalredak­tion slåss med dina vänners festbilder på In stag ram, med din familjs Facebook-uppdaterin­gar och med galna YouTube-succéer. För oss innebär konkurrens­en om din tid att vi måste vara SUPER TYDLIGA och extremt noggranna i hur vi berättar en historia med ord och bild. Ibland till och med övertydlig­a.

Att bli skriven på näsan smärtar många, det kan uppstå en slags genant situation där man nästan skäms för den som nässkrivit. Eller så blir man bara förbannad: ”Jag är inget barn!”.

Men ibland känner vi att det är exakt det som krävs och få dig att förstå att det här faktiskt påverkar dig. Vi säger: ”Här, titta, nu sker den här stora förändring­en om en vecka i ditt kvarter så blir inte överraskad när det väl sker”.

HÄR FÖLJER ETT EXEMPEL PÅ DET JAG NYSS

SKRIVIT: Arbetet med förändring­en av Slussen påverkar förstås en massa andra funktioner och gator i dess närhet. Vi har skrivit flera gånger att väldigt många busslinjer (2:an och 3:an bl.a.) efter midsommar ska ledas om via Götgatan längs med Medborgarp­latsen. Det sjönk inte riktigt in första gången så vi försökte igen: Uppemot 100 bussar per timme på denna redan i dag trånga gata!

Det sjönk in lite bättre.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden